Expres

Bordel 2.0, și la Braşov

Bordel 2.0, și la Braşov

În mijlocul problemelor societăţii româneşti, un spectacol teatral prinde glas: „Bordel 2.0″,

Este voba despre un proiect cultural iniţiat de Asociaţia Epancin Art, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Un spectacol de comedie ce îşi propune să atace, prin elementele caracteristice unui teatru de revistă, o problemă socială ce mocneşte în viaţa cotidianului românesc.

„Bordel 2.0” este un proiect adresat publicului tânăr, prin care realizatorii doresc să ridice semnale de conştientizare spre problema traficului de persoane. Proiectul are la baza 11 spectacole ce vor fi jucate în civi judeţe: Braşov, Bihor, Tulcea, Vâlcea, Dolj.

Aşa cum sugerează şi titlul, spectacolul se centrează în jurul unui subiect delicat. Prostituţia generează o poveste ce pune accentul pe slăbiciunile, frustrările şi nevoile fiinţei umane. Mecanismul pervers din spatele ideii de proxenetism este sugerat cu mult umor şi ironie, decupând, în acest sens, situaţii de viaţă care reprezintă acele momente când suntem păcăliţi, fie de propria naivitate, fie de un discurs convingător să luăm decizia greşită.

Consider necesar acest gen de spectacol în contextul teatral actual, el punând în lumina reflectoarelor o realitate nu pentru a o condamna, ci pentru a oferi posibilitatea reflexiei şi a unui dialog sincer. Faptul că spectatorii sunt distribuiţi într-un rol activ permite o conştientizare mai puternică a fenomenului de proxenetism”, explică Andreea Iacomiţă, regizorul spectacolului.

«Bordel 2.0» este povestea unor opţiuni greşite care sunt camuflate în interiorul unor ambalaje frumoase. Evident, ştim că prostituţia e ceva ilegal, imoral, greşit şi totuşi… este opţiunea unora. De ce? Sărăcia? Da! Ignoranţa? Probabil. Adevărul e că uneori e pur şi simplu o alegere atrăgătoare ce stă sub semnul promisiunii unei vieţi mai bune, mai bogate, mai uşoare. «Bordel 2.0» este un spectacol despre acele momente în care ne lăsăm păcăliţi de propriile vise ce, fără să ne dăm seama, au devenit iluzii care ne distrug încet”, aşa este prezentat spectacolul.

După ce, aseară, a fost prezentat la Cinema Amza Pellea din Râşnov, Bordel 2.0 are două reprezentații la Brașov: astăzi și duminică, de la ora 19.00, la Centrul Cultural Reduta (Strada Apollonia Hirscher 8), iar luni la Casa de Cultură a Municipiului Codlea.

Intrarea este liberă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare