Expres

Bolnavii de cancer dau în judecată Ministerul Sănătății

Bolnavii de cancer dau în judecată Ministerul Sănătății. Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), condusă de brașoveanul Cezar Irimia, anunţă că va acţiona Ministerul Sănătăţii în instanţă şi va demara acţiuni de protest pentru a apăra Planul Naţional de Prevenire şi Combatere a Cancerului (PNPCC).

Bolnavii de cancer dau în judecată Ministerul Sănătății. „Ziua Supravieţuitorilor de Cancer (4 iunie, n.r.) a fost umbrită de incertitudinea implementării Planului de cancer, incertitudine generată de declaraţiile ministrului Sănătăţii. Acesta pretinde că planul votat în unanimitate în Parlamentul României şi devenit lege în noiembrie 2022 nu este un plan complet. Amintim că la construcţia acestui plan au fost experţi din Ministerul Sănătăţii, din SNOMR, reputaţi chirurgi, radioterapeuţi şi alte profesii liberale, grupul din parlament fiind condus de domnul Prof. Dr. Patriciu Achimas-Cadariu. Înainte de legiferare a stat în transparenţă 5 luni, timp în care dl ministru Rafila nu a făcut nicio observaţie la plan, chiar participând la promulgarea acestuia. Concluzia este una clară – orgoliile dlui ministru sunt mai presus decât legea. (…) FABC a hotărât, prin vocea asociaţiilor membre, apărarea cu orice preţ a PNPCC, acţionând Ministerul Sănătăţii în instanţă, la epuizarea celor 180 de zile în care Ministerul era obligat să scrie normele şi să implementeze Planul legiferat, urmat de proteste în stradă”, se arată într-un comunicat emis de FABC.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
3 luni în urmă

Ce cancer visează ăștia? Cancerul a fost ,,eradicat” în plandemie de anormalii ca arahat, moldovan, musta, imbri, ghiță, mahler…. Sper că nu ați uitat toate mizeriile din acei ani negri. Chiar, redușii care lăudau dozele, restricțiile, botnițele și acel nazi-pass… Citeşte mai mult »

Willy
Răspunde la  Barbu Gh.
3 luni în urmă

Cum e sa fii asa zis ziarist si sa mergi lunar la casierie si sa iti iei salariul stiind ca lucrezi la o broasurica care gazduieste de ani buni propaganda rusofila? In timp ce Rusia infecta face numai rau in… Citeşte mai mult »

3 luni în urmă

[…] are în centrul atenţiei durerea şi viziunile unui personaj masculin care se confruntă cu boala cancerului de sân, o formă rară, însă prezentă şi la bărbaţi, mai puţin însă cunoscută şi […]

Back to top button