Expres

Băsescu făcea numiri în Guvernul Tariceanu

„Pe doamna Macovei, eu le-am băgat-o pe gât”, anunța fostul președinte

  • logomytex.png
 

Fostul președinte Traian Băsescu spune că a impus numirea Monicăi Macovei în guvernul Tăriceanu, chiar dacă o astfel de acțiune îi depășea atribuțiile fixate de Constituție.

Băsescu a mai arătat că cealaltă opțiune a sa pentru funcția de ministru al Justiției a fost Renate Weber, în prezent europarlamentar PNL. Fostul șef al statului a spus că a discutat în prealabil cu Monica Macovei și după ce aceasta a acceptat propunerea a sunat la Partidul Democrat și a cerut numirea ei în funcție.

Întrebat care a fost aportul său la numirea miniștrilor din Guvernul Tăriceanu, Băsescu a răspuns: „Cred că a fost destul de importantă în ceea ce privește PD. În ceea ce privește PNL, nu cred că am avut interferențe. În ceea ce privește PD, am fost consultat și am spus «Da», sau «Hai să încercăm cu altcineva». Doamna Macovei de exemplu era independentă la momentul respectiv… Pe doamna Macovei, eu le-am băgat-o pe gât. Aici a fost contrinbuția mea 100%. Nu avea nicio legătură cu PD, dar aveam în cap că sunt funcții-cheie în care independența este fundamentală pentru credibilitatea Guvernului și a mandatului meu. Obiectivul meu a fost să avem la Justiție oameni din societatea civilă. Știu că se afirmare ca luptător pentru stat de drept doamnă Macovei și doamna Renate Weber.

Mesajul meu în campanie a fost: «Ţepe în Piața Victoriei». Bănuiesc că nu și-a imaginat nimeni că un român va fi tras în țeapă, dar era metaforă pentru Justiție egală pentru toți sau Justiție împotriva corupților. Mi-am dat seama că orice nominalizare din interiorul Alianței ar fi discreditat acest obiectiv. Am căutat telefoanele doamnelor Macovei și Weber. Prima care a sosit la o discuție a fost doamna Macovei, era cu un rucsăcel în spate, venea direct de la munte. Am întreabat-o: vreți să fiți ministrul Justiției? Mi-a spus că da. Am sunat la partid și am spus să o nominalizeze pe felia care revenea PD.”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button