Expres

Baschebalist ucrainean, ucis din cauza naționalității sale

Baschebalist ucrainean, ucis din cauza naționalității sale

Volodimir Ermakov, un sportiv ucrainean în vârstă de șaptesprezece ani, a fost omorât sâmbătă, într-un atac în Dusseldorf, Germania. Sportivul a fost atacat în plină stradă cu un cuțit. Agresorii ar fi motivați de ură împotriva poporului ucrainean.

Volodimir Ermakov a jucat pentru echipa de baschet de tineret ART Giants din Dusseldorf. Pe 10 februarie, cu o seară înaintea meciului, Ermakov și colegul său de echipă Artem Kozachenko ar fi fost atacați în plină stradă. Potrivit martorilor, atacatorii au folosit cuțite.

În ajunul meciului, sportivii au fost atacați cu cuțite în stradă pentru că erau ucraineni. Întreaga echipă a petrecut noaptea în spital lângă băieții noștri. Din păcate, medicii nu au reușit să-l salveze pe Ermakov. Kozachenko rămâne la terapie intensivă”, a transmis federația de baschet de la Kiev.

Potrivit FBK, agresorii ar fi motivați de ură împotriva Ucrainei. Jucătorii „au fost atacați cu cuțite în stradă pur și simplu pentru că erau ucraineni”, a notat FBK. Poliția locală investighează cazul.

Volodimir Ermakov a fost membru al echipei de tineri (U-16) și a concurat la Campionatele Europene din Bulgaria din 2022.

FBK și Federația Națională de Baschet a Ucrainei (FBU), au transmis mesaje de condoleanțe  familiei lui Ermakov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
14 zile în urmă

S-au săturat friții de atâtea lipsuri, privațiuni, scumpiri? Pardon, de atâta ,,slava”?

Back to top button