Expres

Bancher de top mort la 42 de ani

Bancher de top mort la 42 de ani.

Vicepreşedintele Sberbank, cea mai mare bancă de stat din Rusia, a încetat brusc din viaţă luni, informaţiile oficiale sugerând că Nikolai Vasev, care avea 42 de ani, a murit în urma unui atac de cord. Nikolai Vasev a fost în ultimii ani responsabil pentru clienţii privaţi şi sectorul imobiliar, iar în decembrie 2022 a fost numit vicepreşedinte, la aproape un an de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Sberbank a anunţat decesul acestuia într-un comunicat de presă, relatează The Sun.

UE a impus şi Sberbank sancţiuni stricte în vara lui 2022, ca răspuns la invazie. Sub presiunea sancţiunilor occidentale, băncile ruse au raportat scăderi ale profiturilor de peste 90%, în 2022, în primul an de război.

Mai mulţi politicieni ruşi, precum şi lideri în sectorul industrial şi al finanţelor, au murit în urma unor presupuse atacuri de cord ori sinucideri, de la debutul războiului. Între aceştia s-au numărat fostul director adjunct al Gazprombank, care s-ar fi sinucis împreună cu membri ai familiei în apartamentul lor din Moscova la circa două luni de la începutul invaziei. Vecinii săi şi-au exprimat îndoiala faţă de versiunea oficială a acestor decese.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare