Expres

BAC 2024. Evoluția politică a României în secolul al XX-lea, tema eseului și pentru candidații de la liceul sportiv

BAC 2024. Evoluția politică a României în secolul al XX-lea, tema eseului și pentru candidații de la liceul sportiv

Elevii din clasele terminale de liceu, care au susținut proba obligatorie a profilului la Istorie, au avut de scris eseu despre evoluția politică a României în secolul al XX-lea.
Subiectele complete și baremul de evaluare și notare le găsiți mai jos.
Proba de Matematică (detalii aici) sau de Istorie de la simularea de Bacalaureat 2024, în funcție de profilul urmat la liceu de elevii de clasa a XII-a/a XIII-a, a avut loc astăzi, fiind unul dintre examenele obligatorii.
La istorie au dat examen elevii de la filiera teoretică, profil umanist, toate specializările, filiera vocaţională – profil artistic, toate specializările – profil sportiv, toate specializările – profil pedagogic, specializările: bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor pentru activităţi extraşcolare, pedagog şcolar, educator-puericultor – profil teologic, toate specializările.

Subiectul I a avut mai multe cerințe pe baza a două texte suport de I. A. Pop, I. Bolovan, Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova, și un fragment din K. Hitchins, Scurtă istorie a României.

La subiectul al III-lea, candidații au avut să elaboreze, în aproximativ două pagini, un eseu despre evoluția politică a României în secolul al XX-lea, având în vedere următoarele:

„prezentarea unui aspect referitor la democrația existentă în România, în deceniul trei al secolului al XX-lea;
menționarea a două caracteristici ale Constituției din 1938;
precizarea unei legi fundamentale adoptate în România între anii 1951-1970 și menționarea a două prevederi ale acesteia;
formularea unui punct de vedere referitor la regimul politic din România în perioada 1991-2000 şi susţinerea acestuia printr-un argument istoric”
.

Articole asemănătoare

Subiecte și barem Istorie – simulare BAC 2024

Subiectul la Istorie


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare