Expres

BAC 2024 Brașov. Comisie pentru un tânăr imobilizat la pat / Alți 19, examen în condiții speciale

BAC 2024 Brașov. Comisie pentru un tânăr imobilizat la pat / Alți 19, examen în condiții speciale

Potrivit datelor oferite de Valentin Bucur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Județului (IȘJ) Brașov, astăzi, la prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2024 (Limba și literatura română) au fost prezenți 3.192 de candidați (peste 99% din totalul candidaților înscriși). Proba s-a desfășurat în 13 centre de examen organizate în 14 locații în județul Brașov. Au absentat 26 de candidați.
Niciun candidat nu a fost eliminat astăzi din examen.
Pentru un candidat, imobilizat la pat, a fost necesară deplasarea unei comisii speciale pentru susținerea probei de astăzi. 19 candidați cu cerințe educaționale speciale au beneficiat de adaptarea condițiilor de examen (materiale compensatorii, mărirea timpului de redactare a lucrării, modificarea formatului standard a subiectului).

Subiectele și baremele de corectare sunt aici.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

 marți, 2 iulie – proba obligatorie a profilului
 joi, 4 iulie – proba la alegere a profilului și a specializării
 vineri, 5 iulie – Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi comunicate în 8 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi comunicate în 12 iulie.

Începând cu sesiunea a II-a examenului național de bacalaureat din anul precedent, Ministerul Educației a generalizat evaluarea digitalizată a lucrărilor, proces care a venit cu o serie de beneficii semnificative comparativ cu formatul clasic de evaluare.
În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții,:

 recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
 susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
 obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button