Expres

Autostrada Comarnic – BRAȘOV se tot negociază cu chinezii și turcii

 

Negocierile pentru construirea prin parteneriat public – privat (PPP) a Autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov ar putea fi încheiate luna aceasta, au spus pentru Economica.net surse oficiale. Anterior, se vehicula ideea semnării contractului cu asocierea chino – turcă CCCC – Makyol pe 1 octombrie, de ziua Chinei.
„Era un deziderat semnarea contractului pentru Autostrada Ploieşti – Braşov pe 1 octombrie, dar încă nu s-a terminat procesul de negociere”, au spus sursele Economica. Acestea estimează că procesul de negociere s-ar putea finaliza totuşi în octombrie. „Procesul este spre final. Se profilează ultima rundă de negocieri”, au explicat sursele citate.
Autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov reprezintă primul proiect prin PPP lansat de Guvernul Viorica Dăncilă şi are o valoare estimată de 1,36 miliarde de euro. În această vară, premierul României se răzgândise şi anunţase scoaterea proiectului din procedura prin PPP, pentru a fi declarat de importanţă naţională în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Între timp, deşi a fost aprobat în CSAT, acest proiect a continuat să fie derulat prin procedura de PPP.

Citiți și:

Update BRAȘOV. S-au aprobat. Exproprierile pentru autostrada spre București, azi, pe masa Guvernului CSAT.

Autostrada BRAȘOV-Comarnic-Ploiești, aprobată ca proiect de interes național


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button