Expres

Autostrada Brașov – Ploiești: prima secțiune va fi lansată la licitație în toamnă

Autostrada Brașov – Ploiești: prima secțiune va fi lansată la licitație în toamnă, dau asigurări oficialii din Ministerul Transporturilor. Așa cum afirma acum câteva luni ministrul de resort, Sorin Grindeanu, că autostrada va începe „de la Brașov în jos” (detalii aici), prima secțiune, Cristian – Codlea, va fi lansată la licitație pentru construcție în toamna acestui an.
„Rămân cu acea țintă legată de sfârșitul anului pentru lansarea primei licitații (pentru Autostrada Ploiești – Brașov – n.r.). Am anunțat-o, cred, chiar de la începutul anului și ținta rămâne”, a dat asigurări, recent, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, într-o conferință de presă la care a participat și directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.
„Cum a spus și domnul ministru, prima secțiune, de la Cristian la Codlea din Autostrada Ploiești – Brașov va fi lansată la licitație anul acesta, în toamna acestui an”, a precizat la rândul său șeful CNAIR.
Cei doi oficiali au vorbit și despre soluții pentru fluidizarea traficului pe DN1, unul dintre cele mai aglomerate drumuri din România.
Astfel, pe lângă protocoalele semnate cu CJ Prahova pentru centurile Cormanic, Bușteni și Azuga, Sorin Grindeanu a amintit că săptămânile trecute s-au aprobat în Guvern indicatorii celor două pasaje de la Sinaia.
De asemenea, Cristian Pistol a amintit despre proiectul girației suspendate de la Predeal.
Pe 11 iulie, varianta finală de traseu pentru Autostrada Ploiești – Brașov a fost avizată în Consiliul Tehnico – Economic al CNAIR, a informat atunci Cristian Pistol, directorul general al companiei.
În lungime totală de 112,7 km (cu sectorul Cristian – Râșnov aflat în trafic) această autostradă va avea 12 noduri rutiere, 13 tuneluri (12,4 km) și 61 de structuri (28,75 km), a detaliat șeful CNAIR. Potrivit lui, costul estimat pentru construcția autostrăzii este de 5,5 miliarde de euro fără TVA.
Autostrada Brașov – Ploiești: prima secțiune va fi lansată la licitație în toamnă. Autostrada Ploiești – Brașov va asigura conectivitatea între centrele turistice importante de pe Valea Prahovei (Comarnic, Sinaia, Azuga, Predeal, Brașov). Traseul autostrăzii traversează 23 de Unități Administrativ Teritoriale. Cea mai așteptată autostradă din România va asigura o nouă conexiune peste Carpați între Transilvania și Muntenia.Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button