Expres

România în Schengen. Austria s-a mai înmuiat

România în Schengen. Austria s-a mai înmuiat.

Ministerul austriac de Interne a transmis, la solicitarea postului Digi24, care sunt condițiile Austriei pentru a accepta România în Schengen. Acestea vizează însă doar transportul pe cale aeriană.
Ridicarea controalelor la frontierele terestre este subiectul unor discuții separate.

Astfel, Austria a formulat trei condiții pentru a ridica controalele la frontierele aeriene pentru țara noastră, potrivit Digi24.

1) Consolidarea în continuare a protecției la frontierele externe ale Uniunii Europene. Prezența Frontex (poliția de frontieră a Uniunii Europene – n.r.) la frontiera bulgaro-turcă ar trebui să fie cel puțin triplată. De asemenea, trebuia crescut „substanțial” sprijinul financiar pentru protecția frontierelor externe bulgare și române.

2) Controale consolidate la frontieră la frontierele terestre dintre Bulgaria și România, precum și dintre România și Ungaria.

3) „Asumați-vă responsabilitatea pentru migranții care au sosit ilegal în Austria” – este a treia condiție formulată de Ministerul austriac de Interne.

Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, Austria poate fi de acord cu (primirea României în) Air Schengen” (pentru spațiul aerian – n.r.), se mai arată în răspunsul de la Viena.

Ministrul austriac de Interne Gerhard Karner este gata să accepte intrarea României în Spațiul Schengen în ceea ce privește aeroporturile, cu condiția ca România și Bulgaria să accepte migranți din Siria și Afganistan și controale sporite la frontieră între Bulgaria și România și între Ungaria și România, au scris publicațiile austriece sâmbătă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
2 luni în urmă

[…] Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.  » Citește toată știrea aici… […]

1 luna în urmă

[…] Austriei la București – vizită la Brașov. Anunțul a fost făcut de antreprenorul Cristian […]

Back to top button