Expres

Auchan și Metro – amendate / Neregulile găsite de Protecția Consumatorilor

Auchan și Metro – amendate. 

La începutul săptămâniii, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București a desfășurat o serie de verificări la două hipermarketuri din Berceni – Metro Cash & Carry și Auchan. 

Auchan și Metro – amendate

În urma neregulilor constatate, comisarii bucureșteni au aplicat următoarele sancțiuni, până în acest moment:

  • amenzi contravenționale în valoare de 125.000 lei,
  • oprirea definitivă de la comercializare produsele alimentare neconforme,
  • oprirea temporară a prestării serviciilor și a comercializării produselor în spații necorespunzătoare până la remedierea deficiențelor, în magazinul Auchan,
  • propunerea emiterii unei decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte, pentru magazinul Metro.

Auchan și Metro – amendate

„M-am întrebat întotdeauna de ce unele acte normative, cu impact la nivel european, par facultative pentru unii operatori economici ce își desfășoară activitatea pe teritoriul României. Încă o dată se dovedește că avem de dus o luptă permanentă cu fărădelegea, indiferent de dimensiunea financiară a companiilor. A cumpăra zeamă la preț de carne, mi se pare o bătaie de joc. Aș vrea să cred că nu numai mie. Din nou se dovedește că există o oca pentru producătorii români și alta pentru cei din străinătate. Acțiunile noastre nu se vor opri indiferent de intențiile unora și altora”, a declarat Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conform retail.ro.

Protecția Consumatorilor a extins verificările la Metro Cash & Carry SRL (depozit Ștefăneștii de Jos), ca urmare a identificării, în magazinul din Berceni, aparținând acestui operator economic, a unor produse alimentare preambalate, respectiv carne de vită, cu origine Australia, Argentina, Germania, Irlanda, având diverse deficinețe, după cum urmează:

  • acumulări masive de lichid sangvin în interiorul ambalajelor de produs,
  • neconcordanțe între gramajele declarate pe etichetele de produs și cele cântărite în magazine.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button