Expres

Au început pregătirile pentru noul sezon de schi din Poiana Brașov / Termenul fixat de primarul Allen Coliban

Au început pregătirile pentru noul sezon de schi din Poiana Brașov.

Lucrările de pregătire a sezonului de schi sunt în plină desfășurare. Astăzi a început testarea sistemului de înzăpezire al domeniului schiabil din Poiana Brașov. Termenul limită stabilit de primarul Allen Coliban pentru finalizarea lucrărilor este 15 noiembrie. La acea dată pârtiile trebuie să fie pregătite, elementele de siguranță montate, tunurile mobile amplasate pe poziții, sistemul de înzăpezire funcțional în totalitate, iar cele 6 ratracuri în funcțiune pentru amenajarea pârtiilor.

„Suntem în plin proces de pregătire a sezonului de schi 2023-2024. Operatorul cu care Primăria are contract (Comprest S.A.) are termen ca până la jumătatea lunii noiembrie să finalizeze tot ceea ce înseamnă funcționarea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, montarea elementelor de siguranță, realizarea semnalizărilor, ratracurile să fie funcționale. Sperăm ca anul acesta în Masivul Postăvarul să vină iarna mai repede decât sezonul trecut, iar brașovenii și turiștii să aibă posibilitatea să schieze mai mult. Urmează discuțiile cu operatorul de transport pe cablu pentru a aproba tarifele de transport. Obiectivul nostru în această negociere este să avem acele tarife care să le permită cât mai multor iubitori ai sporturilor de iarnă, mai ales brașoveni, să se bucure de cel mai bun domeniul schiabil din România”, a declarat primarul Allen Coliban, potrivit BrașovCity.ro.

Au început pregătirile pentru noul sezon de schi din Poiana Brașov

  • – au fost finalizate lucrările de cosire pe toată suprafața domeniului schiabil. Pe anumite pârtii, circulate și în timpul sezonului cald, această operațiune s-a făcut de două ori;
  • – s-au executat lucrări de reparații pe pârtia Drumul Roșu: curățat rigole și reprofilat traseu;
  • – s-au efectuat lucrările de revizie și reparații la sistemul de producere a zăpezii artificiale și au început, de astăzi, testele pentru sistemul fix de înzăpezire, tunuri fixe și lăncii;
  • – peste două săptămâni începe amplasarea celor 34 de tunuri mobile;
  • – până la finalul acestei luni se încheie lucrările de revizie a celor 6 ratracuri;
  • – a început montarea elementelor de siguranță pe pârtii, saltele și plase;
  • – se execută lucrări de reparații la gardul din jurul lacului.

Domeniul schiabil din Poiana Brașov are peste 20 de kilometri de pârtii, cu diferite grade de dificultate. De la pârtii pentru începători, la pârtii negre, cu lățimi de până la 70 de metri, cu un sistem de înzăpezire amplasat pe tot domeniul schiabil și cu un sistem de transport care acoperă tot masivul.

Sistemul de producere a zăpezii artificiale din Masivul Postăvarul este compus din 120 de lăncii, 34 de tunuri mobile (inclusiv cele 10 achiziționate în acest an) și 12 tunuri fixe.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button