Expres

Atenţionare de călătorie MAE pentru Germania

Atenţionare de călătorie MAE pentru Germania.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în landul german Bavaria că persistă perturbările în transportul aerian, rutier şi feroviar, generate de precipitaţiile sub formă de ninsoare sau ploaie înghețată, relatează agenția News.ro.
Pe aeroportul din München, numeroase curse au fost anulate sau amânate, fiind de aşteptat ca perturbările să continue până la data de 7 decembrie 2023. Există situaţii în care pasagerii rămân blocaţi în aerogară, din cauza amânării sau anulării succesive a zborurilor de legătură. Se înregistrează dificultăţi şi în ceea ce priveşte gestionarea logistică a bagajelor”, a transmis, marţi seară, MAE, într-un comunicat de presă.
Anterior, administrația aeroportului bavarez anunțase că operațiunile sunt închise de marți seară, din cauza prognozelor care anunță ploaie înghețată. În total, sunt 310 zboruri anulate.

Zona metropolitană München este încă «accesibilă într-o măsură foarte limitată», cu doar câteva trenuri de lungă distanţă către şi dinspre München, motiv pentru care Deutsche Bahn recomandă evitarea unor astfel de călătorii. De asemenea, mijloacele de transport urban de suprafaţă din capitala de land sunt încă limitate, cu cea mai mare parte a tramvaielor blocate în depouri. Liniile de autobuz pot fi folosite doar pe anumite secţiuni sau la o frecvenţă mult redusă”, a mai transmis MAE.
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular al României la München, +49 89 553307 sau +49 89 98106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă, +491602087789.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button