Expres

Atenţie, şoferi! Noul sistem de semaforizare a trecerilor de pietoni de la sensul giratoriu Hărmanului – Gării – Al. Vlahuță, testat în condiții de trafic

Atenţie, şoferi! Noul sistem de semaforizare a trecerilor de pietoni de la sensul giratoriu Hărmanului – Gării – Al. Vlahuță va fi testat în condiții de trafic astăzi, între orele 13.00 – 13.30 și 16.00 – 16.30.

„Astăzi vom testa, împreună cu Poliția Rutieră, primul sistem de semaforizare a trecerilor de pietoni din cadrul S.C.M.C.T., cel de la intersecția Hărmanului – Vlahuță – B-dul Gării. Testarea se va face în două intervale orare, pentru a avea date concrete inclusiv pentru orele de vârf, astfel încât sistemul să fie configurat în funcție de nevoile de trafic auto și pietonal din această intersecție. După analizarea rezultatelor, configurarea sistemului și punerea în funcțiune, vor urma trecerile de pietoni de la alte două intersecții intens circulate: B-dul Victoriei – B-dul Gării și cea de la Făget. De asemenea am finalizat lucrările și la intersecțiile Saturn – Zizin – Vlahuță și Calea București – Carpaților. Este cel mai amplu program derulat de Municipalitate pentru creșterea siguranței pietonilor, bicicliștilor și șoferilor, dar și pentru o gestionare eficientă a traficului din oraș. Datorită acestui program, care include semaforizarea trecerilor de pietoni, camere și senzori video, un centru de monitorizare trafic, dar și introducerea unui sistem electronic de management al parcărilor publice, vom reuși, pe lângă creșterea siguranței, să implementăm un sistem de fluidizare a traficului și de prioritizare a transportului în comun”, a explicat primarul Allen Coliban.

Atenţie, şoferi! Este prima dintre cele 35 de intersecții în care vor fi instalate astfel de sisteme

Atenţie, şoferi! Este prima dintre cele 35 de intersecții în care vor fi instalate astfel de sisteme. După analizarea rezultatelor împreună cu Poliția Rutieră, în zilele următoare va fi pus în funcțiune. Urmează trecerile de pietoni de la sensurile giratorii B-dul Gării – B-dul Victoriei, respectiv B-dul Gării – 13 Decembrie – Aurel Vlaicu, a anunţat Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Acest proiect include un sistem de prioritizare a traficului, cu o componentă dedicată transportului public, dispecerat de monitorizare, semaforizarea trecerilor de pietoni de la 35 de intersecții, introducerea semaforizării la trei intersecții, modernizarea semaforizării pentru 44 de intersecții, instalarea a 140 de camere video și a 249 de senzori video. Proiectul mai conține și o componentă dedicată parcărilor publice, prin intermediul căreia se vor gestiona mult mai eficient parcările din zonele aglomerate, iar șoferii vor putea ști din timp unde sunt locuri de parcare libere.

FOTO: Primăria Braşov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button