Expres

Atenție – se strică iar vremea

Atenție – se strică iar vremea

ANM a emis o avertizare meteo valabilă pentru întreaga țară în intervalul 16 ianuarie, ora 17.00 – 19 ianuarie, ora 20.00. Au fost prognozate precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol în zonele montane înalte.

„În intervalul menționat, îndeosebi în jumătatea de vest a țării, va ploua. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1.700 m temporar va ninge. Cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 20-25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, iar din noaptea de marți spre miercuri (17/18 ianuarie) la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare cu viteze de peste 100-110 km/h. Va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu rafale în general de 55-65 km/h, îndeosebi în vest și sud-est”, au detaliat meteorologii.

Atenție – se strică iar vremea.

ANM a emis și un cod galben de intensificări susținute ale vântului, în perioada 16 ianuarie, ora 17.00 – 17 ianuarie, ora 22.00. În acesta a inclus și sud-vestul, și sud-estul județului Brașov.

„În Carpații Meridionali și Occidentali și local în Banat, vântul va avea intensificări cu viteze de 60-80 km/h. La altitudini de peste 1700 m., rafalele vor depăși 100 km/h. Va fi viscol și vizibilitate scăzută”, s-a precizat în informarea meteo. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button