Expres

Atenție – ploi torențiale și furtuni

Atenție – ploi torențiale și furtuni.

De astăzi, țara noastră se află chiar la granița dintre o depresiune atmosferică spre vest și un anticiclon destul de puternic, aflat în nord-est. Această configurație a presiunii atmosferice va determina contraste însemnate între regiuni, a informat Meteo&Radar.

Atenție – ploi torențiale și furtuni

Potrivit sursei citate, în jumătatea vestică a țării noastre, aflată sub influența depresiunii din Europa Centrală, vremea va fi instabilă. Chiar dacă maximele vor urca până la 25-27°C în Câmpia de Vest, cerul se va înnora în multe zone, iar local se vor semnala ploi torențiale și furtuni.

Aversele și furtunile se vor extinde până în Transilvania și Oltenia, iar pe la mijlocul săptămânii sunt șanse de ploi pe suprafețe mai extinse în centrul și sudul României.

Pe de altă parte, regiunile estice vor rămâne uscate, în mare parte. Cu excepția unor averse ocazionale, în general slabe cantitativ, zone întinse din Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor avea parte de o vreme frumoasă, cu temperaturi în jur de 22-26°C. Multe locuri ar putea fi ocolite complet de ploi.

Pe la finele săptămânii, meteorologii au anunțat că temperaturile vor crește, maximele ajungând pe la 30 de grade Celsius.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
jonelul
24 zile în urmă

Asa ca se mentine deficitul de apa din pamant……O sa va dea Cel de Sus ploi de nu le veti putea duce, daca tot mancati ce nu trebuie !

Back to top button