Atenție, migdale amare (cu cianură) au ajuns în magazine! Ce probleme medicale pot cauza
Mai multe loturi de migdale cu acid cianhidric (cianură) sunt retrase de la vânzare în România, potrivit datelor publicate pe site-ul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Conform ANSVSA, Biocorner, ca urmare a notificării primite din partea producătorului DennreeGMBH, a început retragerea de la comercializare și de la clienți a migdalelor (anumite loturi) pe motivul detectării acidului cianhidric.
Este vorba despre produsele „Dennree eco migdale prăjite măcinate 200G” și „Dennree eco migdale 250 g”.
„În cazul în care ați cumpărat (…), vă rugăm să nu-l consumați și să îl returnați în magazinele Biocorner până la data de 28.02.022, urmând să primiți contravaloarea lui”, se arată pe site-ul ANSVSA.
De asemenea, Biogama, după notificarea primită din partea producătorului Dennree GmbH, a început să retragă de la vânzare produsul „Migdale europene bio” de 250 gr, din Spania, din cauza conținutului crescut de cianură.
Cei care au cumpărat aceste migdale trebuie să le returneze până pe 23 februarie. Cea de-a treia rechemare anunțată de Autoritatatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor vizează produsul „Migdale eco 250 G Dennree”.
Cauza este proporția mare de migdale amare, motiv pentru care produsul conține acid cianhidric.
„Vă rugăm să returnați produsele achiziționate primind contravaloarea acestora, până la data de 18.02.2022. Consumul acestui produs poate provoca dureri abdominale sau în gât. În acest caz vă rugăm să vă adresați unui medic”, se arată pe același site.
Găsiți AICI sau în galeria foto alăturată informații despre loturile vizate de alerta alimentară.
Potrivit csid.ro, migdalele amare crude sunt otrăvitoare pentru organism.
„Migdalele amare conţin o toxină numită glicozida amigdalinei, care este o substanţă extrem de periculoasă. Odată consumată, această toxină se descompune în diferiţi compuşi, precum benzaldehidă, zahăr şi cianură de hidrogen (acid cianhidric). Ultimul element reprezintă cel mai mare pericol pentru sănătatea umană şi chiar pentru viaţă”, se arată pe csid.ro (detalii AICI).
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.