Expres

Atenție la mail-urile de tip „anchetă judiciară”!

Atenție la mail-urile de tip „anchetă judiciară”! Acestea sunt niște citații false, prin care infractorii încearcă să vă determine să accesați link-uri periculoase sau să oferiți informații personale. În general, scopul infractorilor este fie de a obține informații confidențiale de la victime, precum parole, fie de a prelua controlul asupra laptopurilor, telefoanelor etc..


Iată cum „sună” un astfel de mail, primit de un brașovean:

„În atenția dumneavoastră,

Ca urmare a activităților dvs. prin intermediul conexiunii dvs. la internet, poliția noastră cibernetică a detectat mai multe infracțiuni privind fluxul dvs. de date, care sunt sancționate imediat printr-o plângere în temeiul Codului penal, în cadrul represiunii criminalității cibernetice.
Vă rugăm să-l contactați pe ofițerul care se ocupă de cazul dumneavoastră, inspectorul Victor OPREA(inspectorul.victor.oprea@gmail.com), pentru a vă oferi mai multe informații cu privire la această plângere. Aveți la dispoziție 48 de ore pentru a răspunde, în caz contrar vom fi obligați să vă
arestăm.

Sperăm pentru cooperarea dvs. deplină…

SERGENTUL EMMANUELLE CRONIER
Inspectorul general al poli_ției Brigada pentru protecț_ia minorilor – EUROPOL”.

Nu dați curs acestui tip de citații, trimise în numele Europol, FBI, Poliția Română etc.. Adevărații polițiști nu solicită transmiterea datelor personale online.

Vezi și:

„Faceți obiectul unor proceduri judiciare în vigoare”

IPJ Brașov, atenționare privind tipul de înșelăciune sesizat și de mytex.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
10 luni în urmă

Ca si faitar, moderna, zeneca… si hotii de pe internet mizeaza pe prostia incomensurabila a multora dintre bipezi. Cat timp nu iti pui materia cenusie, daca o ai, atentie, la munca, pai meriti sa fii furat, inselat, injectat…

Back to top button