Expres

Ateliere meșteșugărești rome: dansuri, confecționat coroane, împletit coșuri

Ateliere meșteșugărești rome: dansuri, confecționat coroane, împletit coșuri

În cadrul proiectului cultural „Mișto tanda, mișto manda – e frumos la tine, e frumos la mine”, Centrul Cultural Reduta organizează ateliere meșteșugărești în zilele de 14 și 17 iunie 2024. Programul este următorul: 14 iunie, ora 16.30 în Săcele la Școala Gimnazială nr. 5 – Ateliere de dansuri tradiționale rome, de plante de leac, de confecționat coroane funerare și de împletit coșuri din nuiele; 17 iunie, ora 10.00 în Tărlungeni la Școala Gimnazială Tărlungeni – Ateliere de dansuri tradiționale rome, de plante de leac, de confecționat coroane funerare și de împletit coșuri din nuiele. Intrarea este liberă.

„Mișto tanda, mișto manda – e frumos la tine, e frumos la mine” este un proiect cultural de protejare și valorificare a patrimoniului cultural imaterial din comunitățile rome ale zonei etnografice Săcele, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, fiind implementat cu ajutorul partenerilor: Primăria Municipiului Săcele, Primăria Comunei Tărlungeni, Școala Generală nr. 5 și Liceul Tehnologic „Victor Jinga” din Săcele, Muzeul Etnografic Săcele – Secție a Muzeului de Etnografie Brașov și Asociația Romilor din Făgăraș.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Remus
1 luna în urmă

Doamne, cu ce se laudă Săcele! E gata, fugiti unde vedeti cu ochii! Orașul ăsta nu mai e pentru oamenii civilizați. Nu credeți? Vizitati cartierul Electroprecizia, liceul, policlinica din același cartier. Păcat de viețile sacelenilor de acolo, care nu au… Citeşte mai mult »

Back to top button