Expres

Ateliere de comunicare creativă pentru copiii brașoveni

Ateliere de comunicare creativă pentru copiii brașoveni

150 de copii, cu vârsta cuprinsă între 9 şi 15 ani, din cinci oraşe ale Transilvaniei îşi vor putea dezvolta abilităţile de comunicare, de creativitate, de gândire critică şi vor deprinde tehnici de a structura un discurs despre valorile europene, în cadrul atelierelor de public speaking, de comunicare, de scriere creativă, de tehnica interviului şi de lectură. Asta în cadrul proiectului „Teach for Speech – învaţă de la mine şi fii creativ!”, desfăşurat de brașoveanca Antonela Sofia Barbu şi cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Primele activităţi vor începe în 12 iulie, la Braşov, şi vor continua în oraşele: Mediaş, Târgu Mureş, Alba Iulia şi Sibiu, dar şi în Nocrich, satul de reşedinţă al comunei cu acelaşi nume din judeţul Sibiu, strâns legat de numele guvernatorului Transilvaniei, Samuel von Brukenthal.

150 de copii îşi vor dezvolta abilităţile de comunicare, de creativitate, de gândire critică şi vor deprinde tehnici de a structura un discurs despre valorile europene în cadrul atelierelor de public speaking, de comunicare, de scriere creativă, de tehnica interviului şi de lectură.

Totodată, copiii vor învăţa în cadrul atelierului non-formal „Biblioteca vie” despre cum se schimbă percepţia oamenilor asupra unor stereotipuri şi prejudecăţi.

Sunt puse la dispoziţie 15 locuri / atelier în fiecare oraş, înscrierea fiind până la data de 10 iulie, online, pe www.antonelasofiabarbu.ro.

La începutul lunii august va fi organizat un concurs de public speaking cu tema „1 din cele 17 ODD-uri” pentru a motiva şi alţi copii să-şi învingă teama de a vorbi în public, dar şi pentru a se familiariza cu obiectivele de dezvoltare durabilă.

Câştigătorii acestui concurs vor fi invitaţi să participe la activităţile pregătite în cadrul Taberei Coolturale de la Nocrich, în perioada 16 – 17 august, şi să prezinte noţiunile de bază învăţate unui număr de 15 copii din mediul rural. În cadrul Taberei Coolturale, programul va cuprinde ateliere de cercetăşie şi de ceramică susţinute de reprezentanţi ai Centrului Cercetăşesc, dar şi de public speaking cu Antonela Sofia Barbu, de scriere pe papirus cu Daniela Lupu, de scriere creativă cu Luiza Maria Pop, de storytelling cu Oana Dumitrean, de chitară cu artistul Silvan Stâncel.

Proiectul are un buget total de peste 100.000 de lei, din care 92.220 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button