Expres

Atacată de un aurolac ziua pe Bulevardul Victoriei

O jurnalistă din Brașov a fost victima unui incident care se putea sfârși urât. S-a întâmplat marți, în plină zi, pe Bulevardul Victoriei, la doi pași de Centrul Civic.

Jurnalista a relatat pe Facebook teribila experiență.
„Scriu acest mesaj încă tremurând. De furie. Tocmai am fost acostată de un aurolac, pe Bulevardul Victoriei. Ziua în amiaza mare, (…) pe aici mișună tot felul de „specimene” ale unei « faune» cel puțin dubioase, dar nu «mișună» nici picior de polițist local. Eu n-am văzut unul de când stau aici. Măcar unul… Și îs perioade cu mulți dubioși în zonă, dar nici urmă de polițist local. Nici amintire de ei, de fapt. NU vreți să știți ce e în nopțile de vară. Cald afară, băncuțe în zonă, lumină, fără polițist. E teritoriul lor…

E prima dată când un aurolac s-a ținut după mine. Nici nu l-am băgat în seamă. Până a dat să mă strângă de gât. Cel puțin așa am perceput intenția mâinilor lui îndreptate spre gâtul meu. Poate asta o fi fost adevărata intenție, poate nu. Cert e că m-am speriat și apoi m-am înfuriat. Am început să țip la el și i-am dat peste mâini, pentru a-l ține naibii departe de gâtul meu. La timp, pentru că am reușit să-i ridic mâinile în dreptul feței, la mică distanță de nasul meu. Era un copil, în fapt. Drogat de abia își ținea echilibrul. Ceva mai înalt decât mine. Și slab. Încălțat cu niște papuci roșii mici, pe care îi purta ca pe șlapi și pe care i-a descălțat încercând să mă ajungă. Pantaloni albaștri, geacă roșie. Dacă nu aș fi ripostat țipând și dându-i peste mâini, mă întreb ce ar fi fost…

Incidentul se poate repeta oricând

Jurnalista mai spune că incidentul s-ar putea repeta, și cu alte persoane, „fauna dubioasă” din zonă făcând parte din peisaj.
Să vă explic:

1. În zonă, majoritatea trecătorilor sunt seniori. Nu se bagă niciodată într-un incident, de orice natură ar fi el. Psihologie elementară. Validată empiric. Azi.

2. Am niște probleme medicale în zona gâtului. Nasoale. Riposta aceea a însemnat o durere de-am văzut steluțe luminoase în fața ochilor. Mă doare de înnebunesc. Iar. S-au dus pe apa sâmbetei toate eforturile mele de săptămâni întregi pentru a-mi ține durerile în frâu.

3. Nu vreți să știți ce «populație migratoare» își face veacul noaptea pe aici. Din primăvară până dă frigul, prin octombrie-noiembrie. Uneori, «personajele» țin și «concerte». Un fel de a zice pentru urlete, țipete și tot felul de manifestări pentru care un alt om ar fi amendat de poliție. Ei nu sunt «săltați». Nici măcar nu sunt văzuți de polițiști. A, da, stai, exact, poliția nu trece pe aici…

4. NU toți aurolacii sunt jerpeliți. Unii au haine curate și sunt destul de curăței. Poate de aia nici nu atrag atenția. Însă nu trebuie să fii geniu carpatic să-i recunoști.

5. Zona asta e „vad”-bulevard pentru toți dubioșii de ajung în Gară. … « Traseul» începe din Gară și se încheie pe partea cealaltă, partea cu parcul din centrul civic. Foarte puțini stau pe acolo. Iarna se opresc să doarmă în pasajul care leagă cele două părți, pentru că e cald.

Concluzia: Bulevardul Victoriei începe să semene tot mai mult cu acel «no man s land». Lipsit de poliție, cu tot felul de dubioși. Ți-e frică să ieși singură din casă noaptea. Acum să-mi fie frică și în timpul zilei? Și asta pentru că autoritățile nu-și fac treaba?

Mai vreți o problemă? Dacă l-aș fi împins pe personajul ăla suficient de tare încât să cadă (posibil, având în vedere cât era de high) și să se rănească rău la cap, poate chiar să moară din cauza traumatismului, cine ar fi fost vinovat? Da, cred că știți cine, nu? Întrebare tot pentru autoritățile care nu-și fac treaba…

!!! NU aștept un răspuns. Aștept să vă FACEȚI TREABA!!!!!!!!!!!!!!!!”.

Deocamdată zona a fost „curățată”

Jurnalista a explicat apoi în comentarii că în momentul în care a ajuns în casă a anunțat Poliția. Care a trimis două echipaje în zonă. Aurolacul a fost găsit, iar zona a fost „curățată” de indivizi de același gen. Dar nu există siguranța că situația de normalitate va dura.

UPDATE: Ieri, după toată povestea, am văzut în zonă două echipaje de poliție. Mă scuzați, dar m-am frecat la ochi, am crezut că nu văd bine… Oricum, azi, n-am mai văzut picior de aurolac pe Bulevard. Să menționez că m-a sunat și Poliția, de mi-a stat inima în loc. Am făcut plângere, ieri, și azi l-au găsit pe individ. Minor, cum spuneam. Vor continua patrulările în zonă, mi s-a transmis, dar – sunt realistă – ăsta este efect temporar. După ce pleacă Poliția din zonă, dubioșii își reiau veacul pe aici. Rămâne să vedem cât timp rămâne zona curată… Rămâne să vedem și cât va trece până la un nou incident…

P.S. Poliția Națională, nu Poliția Locală. Pe cei de la Locală tot n-am apucat să-i văd prin zonă…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Remus
1 an în urmă

Incepe sa ne iasă pe nas politica progresistă impusa de ue. Nu ai voie sa te atingi de boschetari, asistati, garoi, infractori. Suntem deabea la inceput! Sa fim linistiti,copiii nostri sunt in siguranță!

Vasile
Răspunde la  Remus
1 an în urmă

Pe lângă “navetiștii” eșuați periodic pe bulevard, este efectiv locuită de boschetari o clădire din ansamblul fostei întreprinderi de reparat vagoane din spatele bulevardului, situată pe un teren preponderent viran de pe str. Sânzienelor, unde urmează să fie construit un… Citeşte mai mult »

Willy
1 an în urmă

Vad ca azi au disparut latraturile putinistului barbughe. Ii e rau dupa ce s-a destrabalat ieri de ziua lui sau in urma articolului a intrat locala pe fir imprastiind aurolacii, ocazie cu care a stricat si cuibul de boschetari din… Citeşte mai mult »

Back to top button