Expres

Astăzi se aprind luminițele de Crăciun la Brașov / RATBV vă duce în centru, traficul e restricționat

Astăzi se aprind luminițele de Crăciun la Brașov / RATBV vă duce în centru, unde traficul e restricționat

Brașovul intră oficial în sezonul sărbătorilor de iarnă, astăzi, când începe „Decembrie de poveste”. Asta înseamnă că se aprind luminițele bradului și iluminatul festiv în centrul istoric și în cartiere, la ora 17.30, se deschide Târgul de Crăciun și începe seria de evenimente organizate de Primăria Brașov și partenerii săi, primul fiind concertul lui Horia Brenciu, împreună cu HB Orchestra (detalii aici).

Suplimentări de autobuze RATBV

Pentru a crește siguranța celor care vor să participe la acest evenimentul din Piața Sfatului și având în vedere fluxul foarte mare de pietoni care se anunță, Comisia de Circulație a avizat restricționarea circulației rutiere pe str. Mureșenilor și în zonele Piața Sfatului și George Barițiu, astăzi, 30 noiembrie, în intervalul orar 16.30 – 20.00. Astfel, benzile 1 și 2 de urcare se vor utiliza numai pentru urcarea/coborârea mijloacelor de transport public RATBV, a celor de intervenție (salvare, pompieri, poliție etc.), iar banda de coborâre devine pietonală. De asemenea, se vor amenaja și două treceri de pietoni temporare.
Astfel, Primăria îi invită brașoveni, dar și pe turiști, în aceeași măsură, să evite utilizarea autoturismelor proprii și să folosească transportul în comun sau metode alternative de transport – taxi sau ride sharing.
De altfel, începând cu ora 14:00, RATBV va introduce autobuze/troleibuze suplimentare pe 14 linii (conform tabelului de mai jos), pentru a se putea asigura transportul spre centrul orașului pentru cei care doresc participarea la eveniment.
Totodată, zona parcărilor dintre Casa Armatei și cinema Astra, precum și o bandă de pe str. Lungă, vor fi amenajate ca spații de așteptare pentru mijloacele de transport în comun pentru momentul în care participanții vor să se întoarcă acasă, astfel încât timpii de așteptare să fie foarte mici.

Frecvența mijloacelor de transport RATBV, în 30 noiembrie, începând cu ora 14.00

Nr. Crt.LiniaCap linie 1Cap linie 2Nr. Autobuze suplimentateFrecventa trecere prin statii (minute)
11Livada PoșteiTriaj38
22Livada PoșteiRulmentul38
32BLivada PoșteiRulmentul412
44TocileGara Brașov47
55Stad. MunicipalRoman39
66Livada PoșteiSaturn57
716Livada PoșteiCărămidăriei212
817Livada PoșteiNoua57
1028Livada PoșteiFundăturii510
1131Livada PoșteiValea Cetății48
1234Livada PoșteiTimiș-Triaj410
1336Livada PoșteiIndependenței49
1441Livada PoșteiStupini, Lujerului316

„Te așteptăm, în 30 noiembrie, la ora 17:30, să dăm împreună startul sărbătorilor de iarnă și să aprindem luminițele Crăciunului în Piața Sfatului. Și pentru că ne dorim să te bucuri din plin de acest eveniment, am pregătit un program special pe liniile RATBV care vin din cartiere spre centrul orașului, astfel încât să poți ajunge în condiții optime și la timp în Piața Sfatului. Creștem frecvența pe 14 linii de transport, astfel încât la fiecare 7-9 minute să ai un autobuz sau troleibuz care să te ducă în centru. De asemenea, vom amenaja, între Casa Armatei și cinema Astra, o mare parcare pentru mijloacele de transport în comun ale RATBV, pentru ca la finalul evenimentului să nu trebuiască să aștepți prea mult pentru ca să te întorci acasă. Nu vrem să aprindem luminițele în timp ce tu cauți un loc de parcare, ne dorim să ne bucurăm împreună de acest moment, așa că scapă de grija mașinii și hai cu RATBV”, a declarat primarul Allen Coliban.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare