Expres

Asociația „Colectiv”, înființată de rudele victimelor, cere să se facă DREPTATE!

 

Rudele victimelor incendiului din 30 octombrie 2015 de la Clubul Colectiv s-au reunit, ieri, într-o asociație numită „Colectiv GTG 3010” sau „Colectiv Goodbye to Gravity 30 a zecea”.

Organizația neguvernamentală „GTG 3010”, cere ca responsabilii, Raed Arafat și Nicolae Bănicioiu, să fie trași la răspundere pentru modul dezastruos în care autoritățile au gestionat tragedia.

„Ne-am adunat pentru a ne consolida ideile. Vream să facem anumite lucruri pentru ajutorarea victimelor. Lumea nu ştie că sunt încă foarte mulţi răniţi grav, lumea nu ştiu că aceşti copii au nevoie de proteze, pentru că nu mai au degete sau operaţii estetice pentru că nu mai au faţă.  Viaţa tuturor s-a schimbat. Dacă nu te constitui înt-un  grup vocal nu rezolvi nimic în ţara asta. Nu cerem pomană, nu ne interesează politica. Din punct de vedere administrativ s-a greşit enorm de către statul român”, a declarat Eugen Iancu, tatăl uneia dintre victime și unul dintre membri fondatori ai asociației, duminică, într-o conferinţă de presă.

Acuzațiile nu se opresc aici. Membri asociației mai susțin că foarte mulți dintre răniți aveau șanse la viață dacă ar fi fost transferați la spitalele din străinătate, dar au fost lăsați să moară în urma infecțiilor din spitalele românești.

„Sunt tatăl lui Mihai Alexandru, mort în urma incendiului din Colectiv. Copilul a ajuns la spital pe picioarele lui, vorba, era conștient. La zece ore nu era nici măcar spălat pe față și era învelit în pături de campanie”, a declarat Eugen Iancu, tatăl unei victime, în cadrul unei conferințe de presă.

„Am hotărât ca în urmă acestei nenorociri să nu mai stau deoparte. Vreau o schimbare în bine pentru ceilalţi copii.  N-aş vrea ca fiicei mele, la majorat, să-i fie frică să se distreze. Unii tineri care au fost în noaptea respectivă în club sunt afectaţi fizic şi psihic. Au nevoie de o reintegrare socială care poate dura ani de zile. Obiectivele noastre sunt  acelea de a-i recupera pe aceşti tineri. Nu vrem să lăsăm lucrurile aşa. Cei care au greşit nu-şi asumă producerea tragediei”, a acuzat Eugen Iancu, membru fondator și tatăl unui tânăr decedat la 13 zile de la tragedie, în cadrul aceleiași conferințe de presă.

Mai mult, rudele victimelor incendiului susțin că toți cei internați, în cele din urmă, în spitalele din străinătate, au plecat cu infecții pe care le-au luat din spitalele noastre.

Referitor la raportul Corpului de Control al Guvernului, contestat astăzi de DSU, Eugen Iancu, președintele Asociației „Colectiv GTG 3010” a precizat că răspunsul dat de ISU este o bătaie de joc.

„Am văzut raportul, am văzut răspunsul ISU, la el au participat câteva zeci de victime. Este cel mai real raport, poate fi îmbunătăţit. Răspunsul dat de ISU este o bătaie de joc. Ei au autorizat acel club. Despre acel club ştia toată lumea. De ce a primit autorizaţie de funcţionare, vor trebui să răspundă autorităţile. Intervenţia la faţa locului a fost un dezastru. (…) Pompierii au intrat pe o poartă greşită, au lăsat maşina acolo, apoi au înconjurat pe jos clădirea. Planul roşu a fost activat târziu. Eu l-am tot întrebat pe Raed Arafat cine era medicul care a triat răniţii. În lege se spune că, dacă ai peste 18 victime, trebuie să se ocupe cineva de triere. Nici acum nu am un răspuns la această întrebare”, a precizat preşedintele asociaţiei.

Amintim, că în incendiul din 30 octombrie 2015, din Clubul Colectiv, și-au pierdut viața 64 de persoane, 27 în noaptea tragediei și 37 ulterior, în spitale din București și din străinătate.

CITIȚI ȘI:

 Departamentul pentru Situații de Urgență contestă raportul „Colectiv”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button