Expres

Asalt la UPU Județean: cu 40% mai mulți pacienți

Asalt la UPU Județean: cu 40% mai mulți pacienți

Numărul persoanelor care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgență (SCJU) Braşov a crescut 40% în perioada sărbătorilor de iarnă, numărul pacienţilor fiind, zilnic, între 200 şi aproape 300 de persoane.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SCJU Braşov, Marius Leonte, presiunea pe UPU a spitalului este mult mai mare, în condiţiile în care nicio altă unitate multidisciplinară cu serviciu de urgenţă nu este accesibilă pacienților.

„În aceste zile, la UPU, numărul prezentărilor a crescut cu 40% faţă de zilele normale, astfel încât şi timpul de aşteptare pentru urgenţele minore a crescut.
Urgenţele majore reprezintă prioritate şi pentru acestea timpul de aşteptare nu a crescut.
În momentul de faţă, nicio unitate medicală din Braşov multidisciplinară cu serviciu de urgenţă nu mai este accesibilă cetăţenilor şi, astfel, serviciul de urgenţă este supus unei presiuni crescute
“, a precizat Leonte.

Conform acestuia, din Ajunul Crăciunului – 24 decembrie şi până vineri, 28 decembrie, zilnic, la UPU s-au prezentat între 200 şi aproape 300 de persoane.
Cele mai puţine – 194 – au ajuns la UPU pe 24 decembrie, iar cele mai multe – 281 – s-au prezentat joi, 27 decembrie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
9867sapphire
4 luni în urmă

Oameni buni, ați auzit despre un analog al Viagra, care este de 3 ori mai eficient și complet sigur la orice vârstă și, de asemenea, tratează bolile masculine. L-am testat personal si acum il recomand tuturor, este un lucru mega… Citeşte mai mult »

4 luni în urmă

[…] Puteți apela la centrele medicale de permanență pentru colici biliare, renale, diferite stări infecţioase febrile la adulţi și copii, alergii, indigestii, plăgi minore etc.Consultaţia în aceste centre este gratuită, atât pentru persoane asigurate cât şi pentru neasiguraţi, adulţi sau… Citeşte mai mult »

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare