Expres

Arlie se întoarce la BRAŞOV, după o iarnă în ţările calde

 
Arlie, acvila ţipătoare mică echipată cu un transmiţător satelitar, se întoarce în România, la cuibul său din judeţul Braşov, după cum a anunţat, astăzi, Societatea Ornitologică Română (SOR).
 
Pasărea a pornit spre ţara noastră pe 8 februarie, ca anul trecut, şi se află la câteva mii de kilometri distanţă de cuibul ei, conform SOR.
 
„Arlie se intoarce. Acvila noastră ţipătoare mică, echipată în 2013 cu transmiţător satelitar, a plecat spre România exact în aceeaşi zi ca şi în anul 2015 – pe 8 februarie. Până pe 14 februarie a parcurs deja 1.354 km, cea mai mare distanţă fiind parcursă în 11 februarie, zi în care a zburat 369 km. Pe 12 februarie a trecut graniţa, a ajuns în Zambia şi este la o distanţă de 6.700 km de cuibul său din judeţul Braşov. Anul trecut a ajuns la cuib în data de 31 martie la ora 13.00”, se menţionează pe pagina de Facebook a SOR, într-o postare de acum vreo oră.
 
Cei interesaţi de traseul parcurs de Arlie îi pot urmări călătoria AICI!   


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button