Expres

Arhiepiscopia Sibiului, despre coroanele duse la înmormântări

 

Arhiepiscopia Sibiului a transmis, pe pagina de internet a Mitropoliei Ardealului, un comunicat de presă referitor la cele afirmate de preotul paroh George Piț, din Sliminic (județul Sibiu) despre înlocuirea coroanelor de flori duse la înmormântări cu un ajutor financiar oferit familiilor decedaților. Acesta spunea despre coroane că nu sunt altceva decât „bani arși”, dat fiind faptul că, după câteva săptămâni, acestea sunt arse și contribuie la poluare, mai ales dacă sunt din plastic. Arhiepiscopia Sibiului a transmis, referitor la cele spuse de preotul Piț, că ele reprezintă „un simbol al iubirii față de cei adormiți”.

Coroanele aduse la înmormântarea persoanelor decedate reprezintă bani arși și nu ajută familiile îndoliate. Acesta este mesajul preotului paroh George Piț din comuna sibiană Slimnic, care propune înlocuirea acestora cu un ajutor financiar pentru familie.

Arhiepiscopia Sibiului a transmis, printr-un comunicat de presă, referitor la cele spuse de preotul George Piț, că „Biserica respectă și apreciază actele de pietate ale credincioșilor față de cei trecuți la cele veșnice manifestate prin coroanele de flori, simbol al iubirii față de cei adormiți”.

De asemenea, în comunicatul de presă este subliniat faptul că hotărârile Consiliilor și Adunărilor parohiale au aplicabilitate locală, semn că nu se impune adoptarea acestei propuneri și în alte localități din județul Sibiu.

Cât despre ajutorul financiar acordat familiilor, în locul coroanelor de flori aduse la înmormântări, Arhiepiscopia Sibiului transmite că „ajutorarea social-filantropică este o practică dintotdeauna a Bisericii în astfel de cazuri”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button