Expres

Apel umanitar pentru decanul Facultății de Teologie Sibiu

Apel umanitar pentru decanul Facultății de Teologie Sibiu. Familia și colegii Părintelui Daniel Buda, prin Fundația Polisano, lansează un apel umanitar pentru sprijinirea recuperării neuromotorii a acestuia, în urma unui accident vascular cerebral hemoragic.

Accidentul a survenit în februarie 2023, când se afla la o conferință în Germania, împreună cu 5 alți colegi de facultate. Imediat colegii au chemat ambulanța și a fost dus la Spitalul Barmherzige Brueder din Regensburg, de urgență. În urma drenajului efectuat la spital, hematomul s-a resorbit nesperat de repede, dar pacientul a rămas în comă peste o lună. Medicii spun că starea lui s-a îmbunătățit și reușește chiar mici mișcări, dar are mare nevoie de recuperare neuromotorie, scrie sibiulinimagini.ro.

Medicii care îl îngrijesc i-au recomandat familiei transferul la clinica Mebdo Zentrum fuer Neurologische Rehabilitation din Regensburg. Acolo, va avea nevoie să rămână cel puțin 60 de zile în vederea terapiei specializate.

Costul estimat al terapiei de recuperare este de 50.000 euro, dar familia nu dispune de această sumă.

Clinica solicită plata unui avans în următoarele zile pentru a prelua cazul, de aceea familia și colegii lansează un apel pentru colectarea cât mai rapidă a fondurilor necesare. Cei care doresc să îl sprijine pe Părinte în această grea încercare pot face donații în contul deschis de soția acestuia.

Pr. Prof. Dr. Habil. Daniel Buda este din 2020 Decan al Facultății de Teologie “Andrei Șaguna“ din Sibiu și cadru didactic al Facultății din 2003.

Specializat în Istoria Bisericii, a lucrat peste 10 ani și în cadrul departamentului de Relații Externe al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB) din Geneva.

Originar din Târgu Lăpuș, Maramureș, este căsătorit și are 2 copii, de 16 și 12 ani.

Foto: Facebook


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Altul cu A.V.C.? Càte doze are la activ?

5 luni în urmă

[…] Buda a suferit în luna februarie a acestui an un accident vascular, când se afla la o conferință în Germania, împreună cu alți cinci colegi de facultate. […]

Back to top button