Expres

Anunț important pentru cei cărora le expiră permisele de conducere

A fost lansat un anunț important pentru cei cărora le vor expira permisele de conducere. Este valabil și pentru brașoveni. Oamenii sunt îndemnați să solicite preschimbarea permiselor înainte de expirare. Asta din cauza faptului că foarte multe permise vor expira în curând. Scopul anunțului este de a se evita aglomerația.

Anunțul:

„!!IMPORTANT!!
În urma unei analize efectuate la nivelul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a rezultat că în perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate administrativă a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere, la nivel național, aceste documente fiind emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013.
Având în vedere numărul mare de documente care vor necesita preschimbare, facem apel la posesorii de permise de conducere aflați în această situație să solicite preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității administrative, parcurgând următorii pași:

  • – efectuarea programăriilor online pe site-ul www.drpciv.ro,
  • – achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul  CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.)
  • – pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul  a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei).
  • – prezentarea la sediu conform programării.

De asemenea, vă informăm că, prin Ordinul nr. 123 din 5 august 2013 privind condiţiile de eliberare a permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă sau a duplicatului acestuia în cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permisului de conducere ori în cazul schimbării numelui titularului au fost aduse modificări în ceea ce privește modalitatea de obținere a unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă, intervenind obligativitatea depunerii fișei medicale.

Reamintim faptul că cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului”, au transmis autoritățile.

Cum este livrat permisul

Permisul de conducere se livrează prin serviciul de curierat al Poștei Române. 

Termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile.

Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile.

După acest termen, dacă titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica personal. Actul va fi găsit la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă.

Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit pe www.drpciv.ro. Acolo pot fi găsite și alte informații de interes.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] bărbat de 70 de ani a fost prins șofând fără permis, în județul Brașov. El a fost oprit pentru control ieri, în jurul orelor 13.45. Bărbatul […]

1 an în urmă

[…] au deschis dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare