Expres

ANPC a amendat „ospitalieri” din BRAȘOV şi Prahova: produse expirate, murdărie, lenjerii neigienizate

  • nereguli ANPC3_298378.jpeg
  • nereguli ANPC_298379.jpg
  • nereguli ANPC1_298380.jpg
  • neregulianpc.jpg

Începând de la 1 iulie 2022, pe lângă structura tradiţională de control, dedicată litoralului Mării Negre şi Deltel Dunării, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a mai înfiinţat, în premieră, încă patru structuri similare, dedicate perioadei de vacanţă din sezonul estival 2022. Una dintre ele este Comandamentul Munte, care verifică operatorii economici ce activează în industria ospitalităţii din zonele: Valea Prahovei, Braşov, Sibiu, Covasna, Harghita, coordonat de comisarul şef al Regiunii Sud Muntenia, Ion Iordăchescu.

Astfel, comisarii ANPC din cadrul Comandamentului Munte 2022 sunt primii care au dat raportul. Ei au verificat, în perioada 4-8 iulie, 22 de operatori economici din zonele montane din Prahova şi Braşov, fiind aplicate amenzi în valoare de 95.000 lei, dar şi mai multe avertismente. De asemenea, s-a dispus oprirea temporară a activităţii la trei unităţi

Măsurile complementare dispuse s-au referit la oprirea definitivă de la comercializare a 84 kg de produse alimentare, în valoare de peste 5.000 lei şi oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru 3 unităţi”, a transmis, luni, ANPC, într-un comunicat de presă.

„Sunt poate unul dintre cei mai noi funcţionari ai ANPC. Lucrurile se văd altfel din această parte a baricadei. Particip atât direct, cât şi pe prin intermediul filmărilor şi fotografiilor la toate acţiunile de control din comandamentul pe care îl coordonez. Consider că singura şansă a turismului românesc este să se confrunte cu realitatea. Atât timp cât sunt comisar şef al unei regiuni importante, din perspectiva turismului, voi lua măsuri ferme şi mă voi asigura că niciunul dintre comisarii de pe teren nu va face altfel. Nu comentez faptul că până acum lucrurile ar fi putut fi mai bune, spun doar că superficialitatea aparţine, cu siguranţă, trecutului. Prefer să las imaginile să arate realitatea de pe teren. Voi milita pentru promovarea operatorilor economici care înţeleg că legea şi, implicit, consumatorii trebuie respectaţi. Ar fi bine să ne caute, să ne ceară sfaturi şi să ia măsuri, înainte ca noi să ajungem acolo, pentru că nimic şi nimeni nu mă va face să închid ochii la nereguli. Am venit în această instituţie pentru că am şansa să schimb lucrurile în bine. Sunt prahovean şi mă doare inima să văd că staţiuni întregi de pe Valea Prahovei aproape dispar de pe harta turistică, din cauza neglijenţei. Acesta este doar primul val”, a declarat, conform sursei citate, Ion Iordăchescu, comisar-şef al CRPC Regiunea Sud Muntenia, coordonatorul Comandamentului Munte.

Dintre abaterile constatate, cele mai importante sunt:

-Comercializarea unor produse alimentare expirate

-Modificarea stării termice a produselor alimentare

-Utilizarea unor condiţii de depozitare neconforme

-Lipsa informării cu privire la alergeni şi ingrediente care pot cauza alergii sau intoleranţe, în lista meniu

-Comercializarea unor produse alimentare cu caracteristici organoleptice modificate

-Folosirea unor agregate şi spaţii frigorifice neigienizate, cu depuneri de grăsimi

-Utilizarea unor cântare fără a avea buletine de verificare metrologică

-Folosirea unor materii prime fără elemente de identificare şi a unor legume-fructe, fără a fi indicată ţara de origine şi calitatea acestora

-Utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale

-Nerespectarea vecinătăţii produselor alimentare în spaţiile frigorifice

-Depozitarea unor produse alimentare sau băuturi direct pe paviment

-Reutilizarea ambalajelor de plastic ale produselor alimentare

-Comercializarea unor jucării notificate în sistemul RAPEX ca fiind periculoase

-Comercializarea unor produse textile fără etichete traduse în limba română, fără a fi menţionată pe etichetă compoziţia fibroasă sau a produselor de încălţăminte fără pictograme

-Deficienţe de curăţenie în camerele destinate cazării şi pe căile de acces către acestea

-Existenţa în camerele destinate cazării a unor plăci de faianţă sparte, cu infiltraţii în tavan sau prize desprinse

-Utilizarea unor lenjerii de pat neigienizate, în spaţiile de cazare, având prezente fire de păr, se mai arată în comunicat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button