Expres

Angajaţii Loteriei ameninţă cu greva generală

Angajaţii Loteriei ameninţă cu greva generală

Sindicatul Naţional „Loteria Română” anunţă că respinge reducerea prin lege a drepturilor angajaţilor companiei şi va uza de toate pârghiile legale, inclusiv greva generală, pentru a le apăra.

Din punct de vedere sindical, s-au făcut toate eforturile necesare exceptării Loteriei Române de la prevederile Legii 296/2023, lege prin care sunt diminuate drepturi ale salariaţilor, negociate şi stabilite prin contractul colectiv de muncă. Astfel, ca efect al acestei legi şi a măsurilor de taxare suplimentară a tichetelor de masă şi voucherelor de vacanţă, veniturile salariaţilor se diminuează cu peste 10%.

Adăugând efectul inflaţiei asupra salariilor, rezultă o diminuare a veniturilor reale nete cu aproximativ 20%. Menţionăm că majoritatea salariaţilor CNLR sunt încadraţi aproape de salariul minim naţional. În condiţiile evidentei degradări a veniturilor membrilor săi, Sindicatul a făcut o serie de demersuri, care au rămas însă fără rezultat”, arată sindicatul, într-un comunicat.

Totodată, potrivit sursei citate, bugetul pentru 2024 al companiei cuprinde o diminuare de 50% a valorii tichetelor de masă şi a valorii voucherelor de vacanţă.

„În aceste condiţii, în lipsa unor măsuri imediate şi concrete de modificare, Sindicatul Naţional Loteria Română apelează la toate formele de protest legale pentru apărarea drepturilor membrilor noştri, mergând până la greva generală”, arată sursa citată.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button