Expres

André Rieu, ambasador onorific al Bucureștiului, donație pentru „Colectiv”

 

Celebrul violonist și dirijor André Rieu a devenit „Ambasador Onorific al Bucureștiului” și a lansat un DVD „Live în București”, cu înregistrări din Piața Constituției din vara lui 2015, urmând ca tot profitul să fie donat familiilor victimelor din Clubul „Colectiv”. André Rieu a susținut șapte concerte în Piața Constituției în vara lui 2015. „Am 66 de ani și m-am îndrăgostit din nou. De România. Am călătorit în întreaga lume, dar primirea pe care am avut-o aici a fost incredibilă. Nu am avut în România șapte concerte, ci cele mai bune șapte concerte din viața mea; și nu spun asta pentru că sunt aici, ci pentru că sunteți fantastici! Domnule Primar General, sunt foarte onorat de această înaltă distincție și vă mulțumesc!”, a declarat André Rieu la primirea titlului onorific. Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava a mulțumit artistului pentru felul în care a promovat cultura și folclorul din România în lume: „Ați fost alături de noi la bine. Ați cântat în București, ne-ați adus zâmbetele pe buze. Mai mult decât atât, ca un adevărat ambasador al muzicii românești, la Mastricht, alături de marele nostru artist Gheorghe Zamfir, ați promovat folclorul românesc în fața publicului olandez. Ați fost lângă noi nu numai la bine, dar și la greu, atunci când toată națiunea era îndurerată după tragedia de la Clubul Colectiv. Ați încercat prin gestul dumneavoastră să ștergeti o lacrimă de pe obrazul unui popor care își plângea tinerii răpiți într-o tragedie oribilă. Ați dat dovadă de compasiune, generozitate și omenie, iar eu în calitate de primar general intermiar, în numele bucureștenilor, vă mulțumesc. Permiteți-mi că astăzi, în numele cetățenilor din orașul meu, să vă acord titlul de «Ambasador Onorific al Bucureștiului» și totodată să vă asigur de tot respectul și prețuirea noastră. Vă mulțumesc încă o dată în numele bucureștenilor!”.

Cu acest prilej, André Rieu a confirmat că va concerta și anul viitor la București, fără a menționa însă vreo dată. Artistul și-a păstrat liberă agenda lunii iunie 2016.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button