Expres

American mort în Piatra Craiului, descoperit întâmplător de Salvamont Zărnești / Este căutat un român dispărut

American mort în Piatra Craiului, descoperit întâmplător de Salvamont Zărnești / Este căutat un român dispărut

Trupul neînsuflețit al unui turist american a fost recuperat dintr-o prăpastie din Bucegi, au anunțat salvamontiștii din Zărnești. Din primele estimări, turistul a căzut de la 400 de metri.
Sâmbătă, 20 aprilie, în jurul orelor 15:00, Serviciul Public Local Salvamont Zărnești, a fost informat telefonic de către un turist aflat pe Muchia Padinii Închise, că a surprins în fotografii în abruptul Padinii Închise, pe fondul zăpezii un obiect de culoare albastră, ce inițial părea a fi un rucsac. În urma analizării fotografiilor trimise, din cadrul Salvamont Zărnești s-a format o echipă care s-a deplasat la locul indicat, pentru a identifica obiectul surprins de către turist. La fața locului, din păcate, s-a constatat că de fapt era o persoană decedată, cel mai probabil în urma alunecării din traseul marcat Brâna Caprelor, estimând o distanță de cădere de cca 400 metri”, a transmis instituția.
Persoana decedată a fost identificată ca fiind un cetățean de origine americană, aflat probabil în vacanță. În urma acordului primit din partea Poliției Orașului Zărnești, echipa deplasată la fața locului a coborât persoana decedată la baza muntelui, de unde a fost preluată de Serviciul de Medicină Legală Brașov.
De-a lungul istoriei Salvamont Zărnești, este al treilea caz similar, produs în aceeași zonă, primul fiind înregistrat în anul 1981, iar cel de al doilea în anul 2015, mai arată Salvamont Zărnești.

Americanul, din Seattle, a fost găsit întâmplător, salvatorii fiind în căutarea unui alt dispărut, un român de care nimeni nu mai știe nimic de o săptămână Este vorba de Mihai Ioan Alexandru, vârsta 37 ani din Drăgășani, Olt.

Serviciile Salvamont din Argeș și Vâlcea au demarat primele acțiuni de căutare în baza unor informații primite, iar serviciul Salvamont Zărnești a solicitat un elicopter pentru a verifica o zonă în care, se pare, că sunt ceva elemente de îmbrăcăminte sau echipament la baza unui perete de cca 400 m.

Salvamont România vă solicită sprijinul privind eventuale informații privind persoana din imagine care a plecat, acum 6 zile din Pitești, spunându-le prietenilor că «pleacă pe munte», fără nici un alt detaliu.

Până în prezent nu știe nimeni nimic de el. Am aflat de la prieteni că și-a cam vândut echipamentul de munte, deci fără sac de dormit, cort și alte ce l-ar putea ajuta peste noapte. Orice info este binevenită, poate l-a văzut cineva pe undeva“, este anunțul Salvamont.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare