Expres

Amenzi date pentru depășirea numărului maxim de utilizatori. Nu doar cluburile sunt vizate de inspectorii de prevenire din Brașov

Amenzi de aproape 250.000 de lei au fost date, în ultima jumătate de lună, unor agenți economici din Brașov, pentru nerespectarea numărului maxim de utilizatori. Mai mulți operatori economici au fost amendați de inspectorii de prevenire.

În ultimele două săptămâni, la nivel de județ, inspectorii au verificat 16 de operatori economici. În urma acestor controale inopinate, au fost date amenzi de aproape 250.000 de lei.

„Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare. Pe timpul acestor acțiuni, pentru deficiențele constatate, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 248.500 lei”, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov. Scopul acțiunilor este de a preveni tragedii precum cea de la Colectiv.

Acțiunile de control vor continua. Inspectorii nu au în vedere doar cluburile. În fapt, sunt vizate și unități de turism și de agrement, spații comerciale, lăcașuri de cult, târguri tematice etc..


În altă ordine de idei, peste 120 de pompieri sunt pregătiți să intervină, zilnic, în perioada minivacanței de 1 Decembrie, în județ.
Totodată, 99 de pompierii brașoveni si 10 mijloace tehnice vor participa la evenimentele din municipiul Brașov, cu ocazia Zilei Naționale.

Recomandări pentru prevenirea incendiilor:

-verificați mijloacele de încălzire (sobe, calorifere sau alte surse de căldură)
-când părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice
-dacă vă cazaţi în structuri de primire turistice, familiarizaţi-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora

Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență (incendii, ger, viscol, alte fenomene meteorologice extreme etc.) pot fi consultate pe platforma https://fiipregatit.ro/.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button