Expres

Amendat după ce a curățat zăpada de pe trotuar

Amendat după ce a curățat zăpada de pe trotuar. Un bărbat din Roman a fost încătușat și amendat cu 1.800 de lei de către Poliția Locală pentru că a curățat zăpada de pe trotuar. Romașcanul spune acum că își va căuta dreptatea în instanță.

Monitorul de Neamț arată că bărbatul a vrut să ajute vânzătoarea unui magazin să curețe zăpada de pe trotuar, moment în care în zonă a apărut un echipaj al Poliției Locale.

Angajații primăriei i-au cerut să se legitimeze, fără prea multe explicații, spune și Roman TV, iar la refuzul bărbatului, care voia să știe ce i se reproșează, lucrurile au degenerat rapid. În jur s-au adunat mai mulți oameni revoltați, iar pe rețelele sociale au apărut imagini filmate cu romașcanul bruscat, încătușat și urcat apoi cu forța în mașina Poliției Locale.

Ce pregătire are ăla să poată încatușa un cetățean? Este un simplu paznic. Nu știu de ce le-au dat atâta putere hoții de la guvern”, a spus un martor la incident.

Ulterior s-a aflat că bărbatul încătușat pentru că ajuta pe cineva să curețe zăpada de pe trotuar era, nici mai mult, nici mai puțin, decât romașcanul declarat „Voluntarul anului 2023”, ca membru al Asociației ”Născută Înger”.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Dragoș Toma, a precizat pentru Monitorul de Neamț că bărbatul a fost amendat o dată pentru că arunca zăpada de pe trotuar pe stradă și a doua oară pentru refuzul de a se legitima.

Polițiștii se aflau în patrulare în zona Cartierului Mihai Viteazu când au constatat că o persoană încalcă prevederile HCL care interzic aruncarea zăpezii curățate de pe trotuar pe carosabil. În aceste condiții a fost chemată și Poliția Națională (de către bărbatul încătușat – n.r).

Când i s-a cerut să se legitimeze, bărbatul a devenit recalcitrant (îndemnat și de cei din jur – n.r) și atunci s-a trecut la încătușarea sa. În prezența Poliției Naționale s-a procedat la aplicarea, în conformitate cu prevederile HCL 72/din 2019 a unei sancțiuni contravenționale, în cuantum de 800 lei ( în condițile în care legea prevede amendă între 500 și 100 lei), pentru fapta de a fi aruncat zăpadă pe carosabil. Pentru refuzul de legitimare a fost amendat cu alți 1000 lei, în baza art.2/p.31 din Legea 61/1991.

Dacă amenda este plătitită în temenul legal, cuantumul ei se înjumătățește”, a precizat Dragoș Toma.

Captura video Roman TV


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare