Expres

Alternativă la DN1 între judeţele Braşov şi Sibiu

Alternativă la DN1 între judeţele Braşov şi Sibiu

Consiliul Județean Brașov anunță începerea unui proiect de infrastructură major, care va deschide calea unei noi conectări rutiere între judeţele Braşov şi Sibiu, o alternativă la Drumul Național 1.

Consiliul Județean Brașov anunță începerea unui proiect de infrastructură major, care va deschide calea unei noi conectări rutiere între judeţele Braşov şi Sibiu, o alternativă la Drumul Național 1. Concret, două tronsoane din Drumul Județean 104D şi DJ 105A, care leagă judeţele Braşov şi Sibiu pe traseul Făgăraş – Şoarş – Bărcut până la graniţa de judeţ, având o lungime totală de 25,4 km, vor fi modernizate de administrația județeană.

Documentaţia pentru obiectivul de investiţii a fost publicată miercuri, 17 aprilie, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Valoarea totală estimată a acestui obiectiv este 184.198.160,11 lei (fără TVA). Achiziţia este structurată pe două loturi.Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare pentru ambele loturi este 28 mai 2024.
Potrivit documentației de achiziție, Proiectul Tehnic pentru fiecare lot în parte trebuie realizat în decurs de 6 luni, iar perioada de implementare a lucrărilor de construcții și instalații este de 30 de luni de la primirea ordinului de începere transmis de autoritatea contractantă.
Asigurarea circulației în condiții de siguranță și confort între localitățile Făgăraș – Șoarș, respectiv Șoarș – Bărcut, prin intermediul unei infrastructuri rutiere modernizate în totalitate este obiectivul principal al acestui proiect investițional, programat pentru următorii patru ani.
Pe lângă refacerea în totalitate a părții carosabile, a acostamentelor, trotuarelor, podețelor și drumurilor laterale, vor fi executate reparațiile necesitate de cele patru poduri aflate pe traseu, lucrările de canalizare a apelor pluviale, precum și cele de semnalizare rutieră.

140 de milioane de lei prin „Anghel Saligny”, 120 de milioane de lei de la CJ

Pentru implementarea acestui obiectiv de investiții, preşedintele Consiliului Judeţean Brasov, Todorică Şerban, a semnat, în octombrie 2023, două contracte de finanţare aferente Programului Național de Investiţii „Anghel Saligny”, aflat în coordonarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
În vederea refacerii tronsoanelor rutiere care fac parte din DJ 104D Făgăraş – Şoarş – Bărcut – limită judeţ Sibiu, autoritatea județeană a accesat prin intermediul programului guvernamental suma totală de 140 de milioane de lei, respectiv 70 de milioane de lei pentru fiecare lot. La aceste fonduri se adaugă sume asigurate din bugetul local al judeţului Braşov, respectiv 21.365.028,62 lei pentru Lotul II în lungime de 10,085 km și 98.007.169,21 lei pentru Lotul III în lungime de 15,355 km. Cuantumul sumelor a fost aprobat de forul deliberativ al judeţului împreună cu documentaţiile DALI, indicatorii tehnico-economici și devizele generale ale celor două segmente rutiere.
„Ne dorim să putem realiza în acest an cât mai mult din partea de proiectare, astfel încât în cursul anului viitor să începem lucrările. Sunt 25 de km de drum județean care vor fi modernizați în totalitate”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban.

Drumuri și pentru baza NATO de la Cincu

„De asemenea, avem în vedere reabilitarea drumului DJ 105A cu tronsoanele Cincu – Şoarş – Rupea (50,5 km) şi Cincu – Toarcla – limită județ Sibiu (6,5 km), pentru a asigura conectivitatea bazei NATO de la Cincu cu DN 13, dar şi cu judeţul Sibiu.
În momentul de faţă, pentru segmentul din DJ 105A situat între km 53+000 și 81+600, respectiv cel dintre Șoarș și Rupea pe traseul Văleni – Lovnic – Jibert – Dacia până la intersecția cu DN 13, avem documentaţia DALI realizată şi căutăm surse de finanţare pentru partea de proiectare şi execuţie. Ne propunem să asigurăm o cât mai bună conectivitate, din toate direcţiile, pentru baza militară de la Cincu, având în vedere că este un obiectiv de importanţă strategică internaţională”
, a mai spus președintele CJ Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare