Expres

Alertă globală emisă de OMS pentru medicamentul Ozempic contrafăcut

Alertă globală emisă de OMS pentru medicamentul Ozempic contrafăcut

O alertă globală a fost emisă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în ce privește medicamentele Ozempic contrafăcute. Produsul a devenit popular ca modalitate de a pierde în greutate, în ciuda faptului că scopul său principal este tratarea diabetului de tip 2.OMS a transmis că medicamentele false pot reprezenta un pericol pentru sănătatea oamenilor. Organizația îi sfătuiește pe aceștia să obțină medicamentul Ozempic doar prin surse sigure, cum ar fi medicul, în loc să se aprovizioneze de pe site-uri obscure online sau prin intermediul rețelelor sociale, scrie BBC.

Ingredientul activ din Ozempic – semaglutida – ajută persoanele cu diabet zaharat de tip 2 să controleze cantitatea de zahăr din sânge. Cu toate acestea, injecția care se administrează săptămânal, semnalează și creierului că suntem sătui. Deci, medicamentul ajută oamenii să slăbească prin reducerea nevoii de a mânca, relatează digi24.ro.

Pentru că tot mai multe persoane fără diabet au luat medicamentul pentru a pierde în greutate, acest fapt a dus la o penurie pentru persoanele cu diabet de tip 2 și a creat o piață pentru medicamentele contrafăcute.Loturi cu Ozempic contrafăcut au fost confiscate de autoritățile din Marea Britanie, SUA și Brazilia.

Sfătuim profesioniștii din domeniul sănătății, autoritățile de reglementare și publicul să fie conștienți de aceste loturi falsificate de medicamente”, a spus dr. Yukiko Nakatani, director general adjunct al OMS pentru medicamente esențiale și produse de sănătate.OMS a avertizat că unele doze injectabile falsificate pot să nu conțină deloc semaglutidă sau altele pot conține alte medicamente, cum ar fi insulina, ceea ce duce la efecte nocive “imprevizibile”.”Aceste produse falsificate ar putea avea efecte nocive asupra sănătății oamenilor“, a informat OMS.

În România, medicamentul OZEMPIC, în toate cele trei concentraţii – 0,25 mg; 0,5 mg; 1 mg – şi sub formă de soluţie injectabilă în stilou injector (pen) preumplut, va mai fi disponibil doar până la data de 31 iulie, a anunțat Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button