Expres

Alegeri suspendate la Universitatea Transilvania

Alegeri suspendate la Universitatea Transilvania

Procesul electoral pentru funcția de rector al Universității Transilvania din Brașov a fost oprit temporar. Tribunalul Brașov a dispus suspendarea executării a două hotărâri ale Senatului Universității, după ce a fost formulată contestație de către o altă parte, relatează Radio România Brașov FM.

Ca urmare, au fost suspendate și cele două întâlniri ale comunității universitare cu cei trei candidați la funcția de rector, prevăzute 18 și 19 ianuarie.

Potrivit reprezentanților Universității Transilvania, cele două hotărâri contestate se referă la aprobarea componenței Biroului Electoral al Universității și aprobarea înlocuirii în Biroul Electoral a unui membru cu pregătire juridică, care a demisionat din motive de incompatibilitate, cu un alt membru, la propunerea Facultății de Drept.

Conform legii, unul dintre membrii Biroului Electoral trebuie să aibă pregătire juridică.

Reprezentanții Universității au solicitat Ministerului Educației un punct de vedere privind pașii care trebuie urmați, având în vedere implicațiile majore ale suspendării asupra bunei funcționări a universității.

De asemenea, Senatul Universității a fost convocat în data de 23 ianuarie, într-o ședință extraordinară.

Alegerile pentru funcția de rector al Universității Transilvania sunt programate în data de 31 ianuarie, fiind înscriși în cursă actualul rector, Ioan Vasile Abrudan, Tiberiu Foriș, de la Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor, și Florin Isaia, de la Facultatea de Matematică și Informatică.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button