Expres

Ajutorul de încălzire pentru iarna ce vine. Tot ce trebuie să știți

Ajutorul de încălzire. Braşovenii cu venituri mici pot depune şi în acest an cereri pentru obţinerea ajutoarelor de încălzire a locuinţelor şi a suplimentului pentru energie.
Acestea se acordă în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure. Venitul mediu net lunar până la care se acordă e de 1.386 lei/persoană. Plafonul urcă la 2.053 lei, în cazul persoanei singure.
Cererile se depun la primăria localităţii de domiciliu. În municipiul Braşov, Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Braşov a anunţat că din 22 septembrie a început distribuirea formularelor tipărite. E vorba de cerere – declaraţie pe proprie răspundere. Din 26 septembrie se preiau dosarele în baza cărora consumatorii vulnerabili de energie beneficiază de ajutor. Pentru încălzire se acordă pe perioada 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023. Suplimentul pentru energie se dă pe întreaga perioadă a anului.
Formularele pot fi ridicate de la sediul DAS Brașov din str. Panselelor nr. 23. Ori de la Centrul de Informare pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei Braşov (Bdul. Eroilor, nr. 8).
Sau pot fi descărcate de pe site-ul direcţiei (http://www.dasbv.ro/prestatii-si-beneficii-sociale/ajutoare-pentru-incalzirea-locuintei/).
Informaţii suplimentare pot fi obţinute telefonic, la numerele 0723661208 sau 0368-469995 (interior 841).

Cuantumul ajutorului de încălzire:

– Între 250 lei – 25 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale;
– Între 500 lei – 50 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie electrică;
– Între 320 lei – 32 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei combustibili solizi şi/sau petrolieri;
– Procent cuprins între 10-100% din valoarea consumului lunar pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat.

Cuantumul suplimentului pentru energie, în funcţie de sistemul de încălzire utilizat prin raportare la venituri, este:

– 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;
– 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;
– 10lei/lună pentru consumul de energie termică;
– 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri

Articole asemănătoare

Documente necesare

Ajutorul de încălzire. Cererile se depun, începând din 26 septembrie:

– fie personal la sediul din str. Panselelor, nr. 23 în timpul programului de lucru: luni, marți, miercuri, vineri, orele 8:30-15:00, cu pauză de dezinfecție 11.30-12.00, joi, orele 8.30-17.00 cu pauze de dezinfecție 11.30-12.00 și 14.30-15.00;
– fie pe email dasbv@dasbv.ro.

Pentru reducerea timpului de așteptare există inclusiv posibilitatea de programare online accesând https://dasbrasov.programero.ro/.

Ajutoarele pentru încălzire şi suplimentul pentru energie se acordă în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.

De pe site-ul Direcției de Asistență Socială Brașov, accesând link-ul http://www.dasbv.ro/prestatii-si-beneficii-sociale/ajutoare-pentru-incalzirea-locuintei/ pot fi obținute informații despre:
• Cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei – http://www.dasbv.ro/prestatii-si-beneficii-sociale/ajutoare-pentru-incalzirea-locuintei/ ;
• Actele necesare în vederea obţinerii ajutorului pentru încălzirea locuinţei http://www.dasbv.ro/wp-content/uploads/2018/01/acte-necesare.pdf;

Precizare

Actele necesare sunt obligatorii, neprezentarea unuia dintre acestea conducând la imposibilitatea stabilirii dreptului cuvenit.
Pentru documentele care trebuie prezentate în copii, solicitanții sunt rugați să pregătească copii ale acestora, deoarece în zonă nu există posibilitatea de copiere a documentelor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button