Expres

AFAFCI Brașov se pregătește pentru trecerea pragului de 20 de ani de activitate

 

AFAFCI (Asociația Femeilor de Afaceri și Conducătoare de Întreprinderi) Brașov, membră CAFA (Coaliția Asociațiilor Femeilor de Afaceri) România, se pregătește de aniversarea a 20 de ani de activitate.

Evenimentul festiv se va desfășura în data de 10 noiembrie 2017, începând cu ora 18.30, la Restaurantul Belvedere Events Center din Brașov.

Participanții vor avea parte de momente de socializare, muzică bună, distracție, tombolă, multe surprize plăcute, precum și minute „incendiare”, prin spectacolul de excepție pregătit cu dedicație acestei aniversări speciale. Este ocazia perfectă pentru membrele AFAFCI Brașov de a mulțumi tuturor pentru încrederea, sprijinul și implicarea acordate organizației în desfășurarea activităților sale pe parcursul a două decenii.

Organizația este continuatoarea Asociaţiei Femeilor Manager din Braşov, având o experienţă de 20 de ani în proiecte comunitare, atât ca organizator, cât şi ca partener.

„Scopul înființării organizației este crearea cadrului organizatoric pentru femeile de afaceri și femeile conducătoare de entități economice din județul Brașov în vederea realizãrii ideilor și acțiunilor care să conducă la promovarea membrelor și a firmelor conduse de acestea. De asemenea, s-a dorit integrarea asociației în parteneriatul public – privat în vederea susținerii intereselor mediului de afaceri din România. Un alt obiectiv al AFAFCI Brașov se referă la contribuția prin intermediul membrelor și activitățile desfășurate, la dezvoltarea comunității locale și la sprijinirea initiațivelor acesteia”, a declarat președinta AFAFCI, Mariana Tudose.

Astfel au fost lansate programe de succes, care s-au dovedit exemple de bune practici în mediul economic și nu numai.

Unul dintre cele mai de apreciate proiecte este „Femina Vip Braşov”. Proiectul s-a desfăşurat de-a lungul a cinci ediţii, la care au participat 352 de doamne din comunitatea braşoveană. Proiectul „Femina Vip“ a fost recunoscut şi la nivel european, fiind menţionat într-un studiu de caz al Comisiei Europene publicat în anul 2010. Ideea a fost preluată de Asociaţia Femeilor de Afaceri din Serbia, care a realizat o variantă a acestui proiect.

În anul 2011, Center for International Private Enterprise (CIPE) a lansat CIPE Leading Practices Contest, un concurs internaţional care a avut scopul de a recunoaşte bunele practici din sectorul privat în domeniul reformei democratice şi de piaţă. AFAFCI s-a înscris cu două proiecte/practici: „Femina Vip” şi „Firmele de Exerciţiu”. Proiectul „Femina Vip” a fost selecţionat ca o practică de referinţă şi apare publicat în baza de cunoştinţe CIPE, care cuprinde practici inovatoare şi eficiente în reformele democratice şi de piaţă. Scopul acestei baze de cunoştinţe este acela de a promova la nivel internaţional aceste iniţiative şi de a stimula replicarea ideilor eficiente.

Proiectul „Liderii de mâine” a trecut de ediția a III-a în iunie 2017. Proiectul are ca obiectiv educarea  tinerilor în spiritul  apartenenţei la comunitatea locală braşoveană, prin informarea lor cu privire la „mecanismul de funcţionare” al acesteia şi conştientizarea lor despre implicarea civică. În urma unui proces de selectare (câte șase din fiecare unitate de învățământ implicată), elevii au participat la şase sesiuni de pregătire conţinând următoarele module tematice: economie, administraţie locală, siguranţa cetățeanului, educaţie, turism, leadership. Domeniile alese reprezintă componente de bază ale comunităţii brașovene.

Practica a inclus vizite și discuții libere, uneori chiar dezbateri, la două obiective economice de succes din Brașov, IPJ Brașov, Prefectura Brașov, Primăria și Consiliul Local Brașov, Institutul de Cercetare Dezvoltare Inovare Produse High tech pentru Dezvoltare Durabilă, Universitatea Transilvania, orașul turistic Râșnov. Aceste obiective au fost principala sursă de informaţii pentru elevi, încercându-se astfel clarificarea rolului fiecărei instituţii şi aria sa de acţiune. Astfel, viitorii  lideri comunitari vor avea cunoşţinţele necesare pentru a porni un dialog coerent, între comunitate şi actorii publici, pe diferite probleme, în funcţie de specificul fiecărei instituţii.

Proiectul „Liderii de mâine” s-a dovedit un  eveniment important în viaţa comunităţii braşovene, un model de parteneriat  între membrii  societăţii  civile  şi instituţiile administrative.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button