Expres

Aeroportul va face din Brașov oraș-tractor pentru Transilvania, cel puțin

Aeroportul va face din Brașov oraș-tractor pentru Transilvania, cel puțin. Judeţul Braşov va atrage în perioada imediat următoare interesul investitorilor din HoReCa, în special pe zona hotelieră, odată cu operaţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, programată pentru data de 15 iunie, a explicat Răzvan Caliţa, managing partner, SVN România – Braşov, în emisiunea „ZF Investiţi în România!”, a Ziarului Financiar.

Eu cred că potenţialul Braşovului este ca în următorii zece ani să devină un oraş-tractor pentru zona Transilvania cel puţin. Aeroportul va atrage în perioada imediat următoare foarte mulţi investitori pentru zona hotelieră“.

Aeroportul de la Ghimbav este un proiect de peste 130 de milioane de euro şi reprezintă primul aeroport dezvoltat de la zero în ultimii 50 de ani.
Aeroportul va face din Brașov oraș-tractor pentru Transilvania, cel puțin. Dincolo de acest punct de interes, reprezentantul SVN este de părere că la succesul Braşovului vor contribui şi autostrăzile, dar şi dezvoltarea zonei metropolitane.

„De aceea spun, în primul an sau în primii doi ani eu văd o creştere clară a investiţiilor în zona turistică şi mă refer la hoteluri, iar din punctul de vedere al infrastructurii hotelurilor în momentul de faţă există un necesar de 1.000 de camere doar pe zona Braşov, iar resorturile care se vor dezvolta vor fi şi în oraş, dar şi în zona limitrofă, Cristian, Râş­nov, Bran, Codlea, toată zona se va dezvolta şi vor apărea produse turistice de calitate“.

Piața imobiliară e deja în avânt

Aeroportul va face din Brașov oraș-tractor pentru Transilvania, cel puțin. Piaţa imobiliară din Braşov s-a remarcat la începutul acestui an prin avântul segmentului rezidenţial, comparativ cu celelalte judeţe care înregistrează tranzacţii într-o piaţă care a încetinit puternic. Mai exact, în perioada ianuarie-martie 2023 au fost vândute peste 2.180 de case şi apartamente, comparativ cu 2.050 în Timiş sau 1.800 în Cluj, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) agregate într-un raport SVN. companie internațională ce activează pe segmentul imobiliar comercial.

Dincolo de segmentul rezidenţial, Răzvan Caliţa a subliniat că pe zona de office există deja campusuri clar dezvoltate, în timp ce sectorul logistic continuă să atragă atenţia investitorilor.
„Dezvoltările logistice sunt în curs, majoritatea celor care au dezvoltat logistic au deja spaţiile ocupate, mulţi se uită la al doilea-al treilea proiect în momentul de faţă, avem cereri constante şi există discuţii avansate pentru achiziţia de terenuri. Din acest punct de vedere să ştiţi că în zona de logistică şi industrial există o efervescenţă mult mai mare decât în zona de office”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
4 luni în urmă

Daca-a zis calita… așa va fi.

Citeşte şi...
Close
Back to top button