Expres

Aeroportul Brașov. Când și cum se va schimba programul

Aeroportul Brașov. Când și cum se va schimba programul. Alexandru Anghel, directorul Regiei Autonome „Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav”, și președintele interimar al Consiliului Județean Brașov, Todorică Șerban, au abordat, în conferința de presă susținută astăzi, în urma anunțului companiei aeriene Dan Air legat de o posibilă suspendare a operării zborurilor de la Ghimbav, și problema orarului 7.00 – 19.00 al Aeroportului, care a generat numeroase critici și controverse. Inclusiv „scântei” cu Dan Air, care și-a programat de la început curse și după ora 19.00. Întâi, operatorul aerian a comasat zboruri cu cele din București Otopeni. Ulterior, și-a modificat programul, făcând escale la Brașov sau București.

Reprezentanții aeroportului spun că nu au avut niciun conflict cu compania Dan Air și că toate sesizările primite, nu doar de la acesta, ci și de la pasageri, au încercat să le rezolve. Pentru a soluționa și doleanța legată de program, conducerea aeroportului propune flexibilizarea, modificarea intervalului de 12 ore, astfel încât programul să înceapă și să se încheie mai târziu.

„Pentru a se optimiza programul, am început o consultare cu companiile aeriene pe această temă. Prin această consultare am vrut să vedem cum ar putea fi flexibilizat programul, în intervalul celor 12 ore, cum va putea fi prelungit şi, în viitor, cum se poate ajunge la programul de 24 de ore. Una din soluții este să vedem dacă putem să facem flexibilizarea programului. Dacă vorbim de Dan Air, pentru cele două zile, să putem muta programul de la 10.00 dimineața la 22.00 seara, adică păstrăm 12 ore, dar să începem programul mai târziu. Nu e necesar să angajăm personal suplimentar, nici noi, nici ROMATSA, și am acomoda programul și în timpul acesta le cerem și dânșilor să înceapă demersurile pentru a intra în programul aeroportului, că este atipic să mergi cinci zile pe un program și două zile pe alt program, dar ca măsură temporară asta ar fi una. Adică n-am stat degeaba, am venit și cu soluții și am făcut și consultare în piață”, a explicat Alexandru Anghel.

Todorică Șerban, președinte interimar al CJ Brașov, a intervenit, precizând că piața va hotărî când aeroportul va putea fi operat 24 de ore din 24, așa cum își dorește și administrația județeană.

Nu am vrut să angajăm cheltuieli suplimentare în contextul în care la început nu avem curse dincolo de ora 19.00. Acest business trebuie să crească treptat și armonios. Economicul primează, ne axăm pe cerere și ofertă. Altfel vom cheltui bani cu angajați care vor sta degeaba. În fapt, noi am fost prinși la mijloc într-un conflict care nu ne aparține. Noi ne asigurăm că aeroportul este funcțional, noi, CJ Brașov, depunem în permanență eforturi, ca societatea care administrează aeroportul să aibă susținerea financiară din partea noastră și că ce se întâmplă la sol și este în competența regiei este în regulă”, a subliniat președintele CJ.

Dan Air, companie românească, este, deocamdată, singurul operator aerian de curse de linie de pe Aeroportul Brașov, cu zboruri zilnice pe destinații europene (frecvență săptămânală, cu două excepții). Din cauza conflictului cu ROMATSA, cei de la Dan Air analizau suspendarea zborurilor.

Aeroportul nu se închide

Alexandru Anghel, directorul Aeroportului Brașov, a dat asigurări că AIBG nu se închide dacă vreo companie decide să nu mai opereze de aici.
„Aeroportul nu se închide. Aeroportul este deschis pentru toate tipurile de zboruri. Noi avem și zborurile charter de Antalya, de Creta, deci în perspectiva în care un operator aerian nu mai zboară nu înseamnă că închidem aeroportul. Căutăm soluții să diversificăm operatorii aerieni de pe aeroport, dar vă dați seama că nu ne dorim să plece nimeni și ne dorim să se rezolve toate motivele astea de dispută care au fost, să le lăsăm, să fie de domeniul trecutului și să ne bucurăm și noi de realizarea aceasta”, a declarat Alexandru Anghel.

Aeroportul Brașov. Când și cum se va schimba programul. De altfel, urmează să intre din august Wizz Air, iar compania va opera zboruri regulate tot după programul actual.

Wizz Air, care a fost prima cu care am discutat despre operare, a anunțat curse de Londra și Dortmund. Le-am cerut, acum câteva luni, să ne spună ce program de funcționare le-ar conveni, nu au răspuns. Când au anunțat cele două curse, cea de Londra depășea programul și au spus că vor încerca să schimbe”, a mai precizat directorul Aeroportului.

Citiți și:

Aeroportul Brașov. Anunț de ultimă oră


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
7 luni în urmă

[…] Aeroportul Brașov. Când și cum se va schimba programul […]

7 luni în urmă

[…] Brașov. Petiție pentru prelungirea programului. O petiție online prin care se cere ca Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav să funcționeze […]

7 luni în urmă

[…] va începe la 10 și se va termina la 22, în două din cele șapte zile ale săptămânii (detalii aici). În alte zile va fi tot 7-19 sau 8-20, depinde de zile și de zboruri, dar s-ar putea muta… Citeşte mai mult »

Back to top button