Expres

Aeroportul Brașov. Programul de 16 ore poate fi umplut cu zboruri

Aeroportul Brașov. Programul de 16 ore poate fi umplut cu zboruri

Asta, după ce ROMATSA va oferi servicii de navigație aeriană pentru zborurile de la și spre aeroportul Brașov timp de 16 ore pe zi, „din a doua jumătate a lunii iunie”, potrivit boarding pass.

După cum se știe, din 15 ianuarie 2024, Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav (AIBG/GHV)  are un program de funcționare de 16 ore (detalii aici). La solicitarea Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, inițial în 30 octombrie 2023 și apoi repetată, conducerea Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR) a emis în 11 ianuarie 2024 Condiţiile de Certificare pentru Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav RO – 25/2023 Ediţia 2. Astfel, aeronavele planificate pot ateriza sau decola de pe Aeroportul Brașov în intervalul orar 7:00-23:00.

Însă, în fapt, programul de zboruri este tot de 12 ore, pentru că singura companie care operează curse regulate acum de la Ghimbav, Wizz Air, doar de atât are nevoie pentru cele cinci curse dus-întors pe relația Londra și Dortmund. De asemenea, cursele charter de vacanță sunt efectuate în interiorul aceluiași orar. În fapt, cele mai târzii decolări și aterizări depășesc cu puțin ora 17.00.

Acum, potrivit sursei citate, ROMATSA poate, prin turnul de control virtual de la Arad, să dirijeze zboruri timp de 16 ore, probabil, în intervalul 7.00 – 23.00.
Rămâne de văzut dacă ROMATSA va confirma oficial și dacă va deveni un fapt chiar din această lună, practic, de săptămâna viitoare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
noapteamintii
23 zile în urmă

…ei aici e aici, când o să mai alăpteze romarta pruncii la san ? noroc că președintele aeroportului nu cere program de 24ore… a zis că îi este frică că Brașovul nu are destui clienți pentru aeroport !!!?? (probabil că… Citeşte mai mult »

noapteamintii
23 zile în urmă

… și tot acești băieți “deștepți”, din conducerea aeroportului, mai au o teorie (creață): “ce rost are să treacă la program de 24ore atâta timp cât 12-16ore nu sunt ocupate cu zboruri” Adică aeroporturi precum Frankfurt, Istanbul sau Dubai TREBUIE… Citeşte mai mult »

Back to top button