Expres

Aeroportul Brașov. Operator nou, mai multe destinații, program extins la 24/24

Aeroportul Brașov. Operator nou, mai multe destinații, program extins la 24/24

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, Todorică-Constantin Șerban, președintele Consiliului Județean Brașov, dă vești încurajatoare despre Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG/GHV).

„În acest an vom începe să simţim avantajul imens de a dispune de această facilitate aeroportuară, prima realizată în România în ultima jumătate de secol”, spune șeful administrației județene, argumentând cu pregătirile pe care le face CJ pentru venirea operatorului Fly Lili și speranța că Wizz Air va deschide alte destinații, pe lângă Londra și Dortmund.
La acestea adaugă cursele charter, zborurile militare și pregătirile, împreună cu ROMATSA, pentru extinderea programului de funcționare la 24/24.

„Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav este poarta noastră deschisă spre zările albastre, este calea cea mai rapidă prin care judeţul Braşov şi locuitorii săi pot fi conectaţi cu Europa.
Sunt convins că în acest an vom începe să simţim avantajul imens de a dispune de această facilitate aeroportuară, prima realizată în România în ultima jumătate de secol. De ce spun asta? Deoarece ne pregătim pentru venirea pe Aeroportul Braşov a operatorului Fly Lili care va aduce zboruri zilnice spre destinaţii mult dorite de braşoveni, aşteptăm cu nerăbdare charterele de vacanţă programate din luna mai până la sfârşitul lunii septembrie şi suntem încrezători că vom avea şi alte conexiuni aeriene asigurate de compania Wizz Air.
La cursele de linie şi cele charter adăugăm zborurile militare desfăşurate pe Aeroportul Braşov, care sunt din ce în se mai prezente în condiţiile climatului politic marcat de războiul din Ucraina. Să nu uităm că la Cincu activează Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” şi chiar zilele trecute am putut asista la aterizarea şi decolarea unei aeronave Airbus A400M care a asigurat transportul unor militari NATO.
În paralel, împreună cu conducerea AIBG şi cu partenerii noştri de la ROMATSA şi Autoritatea Aeronautică pregătim extinderea programului de funcţionare, astfel încât să ajungem în cel mai scurt timp posibil la un program zilnic de 24 de ore
”, a scris președintele CJ Brașov.
El a amintit de resursele alocate pentru funcționarea obiectivului, în 2024, dar și pentru investiții în dezvoltarea AIBG.
„Am alocat Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav 23.728.000 lei în bugetul pe 2024, fonduri din care asigurăm atât funcţionarea Regiei Autonome care îl administrează, cât şi investiţiile necesare bunei desfăşurări a activităţii, aşa cum este achiziţionarea unei autospeciale de deszăpezire/ degivrare care va intra în funcţiune în sezonul de iarnă 2024-2025. Totodată, realizăm două documentaţii tehnice extrem de importante pe termen mediu, respectiv studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice pentru clădiri și infrastructură anexe la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav şi pentru construirea unui parc fotovoltaic în proximitatea terminalului”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
mihai
2 luni în urmă

Todorica sper ca nu din banii aia o sa platesti cei 700.000 de lei daca pierdeti procesul cu Anghel!! Din buzunarele tale si ale lui Micu, ajutati si de romatsa s-o faceti!

Raul
2 luni în urmă

Norocul imens e militaria via NATO-Cincu ! Altfel nu misca un deget nici o autoritate !

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare