Expres

Adrian Veștea, noutăți despre alternativa la DN1

Adrian Veștea, noutăți despre alternativa la DN1

Proiectul de reabilitare și modernizare a drumului interjudeţean DJ102I Valea Doftanei (jud. Prahova) – Brădet (jud. Brașov) a trecut de etapa de proiectare, a anunţat ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea. Oficialul a avut, luni, „o discuție productivă” cu echipa de proiectare, constructorii și conducerea Companiei Naționale de Investiții (CNI). La întâlnire au participat și Todorică Șerban, președintele Consiliului Județean Brașov, și Daniel Gligoraș, administratorul public al județului.
Pentru a se ajunge la demararea lucrărilor de execuție, imediat după finalizarea procedurilor de expropriere, pot fi solicitate autorizațiile de construire, a precizat Veștea.
De altfel, lista de investiţii a Consiliului Judeţean Braşov din acest an, semnată de Adrian Veștea când era președintele CJ, cuprinde realizarea exproprierilor de imobile situate pe amplasamentul drumului, pentru care s-a prevăzut suma de 6.315.320 lei, precum şi o finanţare de 1.095.550 lei destinată demarării lucrărilor neeligibile.
Drumul are o lungime totală de 25,63 km, din care 13,20 km în judeţul Prahova şi 12,43 km în judeţul Braşov. Este considerat o alternativă la DN1 și ar putea fi folosit ca ocolitoare când vor începe lucrările la Autostrada Ploiești – Brașov.
„Încă de când eram preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, m-am implicat în proiectul de reabilitare a acestui drum, pe o lungime totală de 25,6 km, care va contribui la realizarea unei legături suplimentare între partea de sud şi partea centrală a ţării şi, implicit, la decongestionarea traficului intens de pe drumurile naţionale DN1 şi DN1A”, a reamintit Adrian Veştea.
Ministrul avansa, recent, iarna anului 2025 ca termen de finalizare a lucrărilor la drumul care va duce la Braşov prin Valea Doftanei.  Investiția, care se cifrează la 405 milioane de lei, urmează a fi realizată de SC Construcţii Erbaşu SA.Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
5 luni în urmă

[…] desfăşurată la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (detalii aici), Consiliul Judeţean Braşov a găzduit, luni, o întrunire axată pe problematica scoaterii din […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare