Expres

Ministrul Veştea: Când scăpăm de coșmarul de pe DN1 (video)

Ministrul Veştea: Când scăpăm de coșmarul de pe DN1. Invitat sâmbătă la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, avansează iarna anului 2025 ca termen de finalizare a lucrărilor la drumul alternativă la DN 1, care va duce la Braşov prin Valea Doftanei.

Noi am făcut paşi într-o anumită direcţie, construim o variantă alternativă la DN 1, pe Valea Doftanei, de la Câmpina se merge spre Valea Doftanei – Brădet – Săcele – Braşov. Este o variantă care nu va mai trece prin staţiunile de pe Valea Prahovei şi este o variantă facilă pentru cei care vor să ajungă direct în Braşov. Este un proiect pe care îl derulăm prin Compania Naţională de Investiţii, l-am derulat încă din perioada în care eram preşedinte de Consiliu Judeţean, alături de vecinii noştri din Prahova”, a afirmat Adrian Veştea.

Acesta a explicat că licitaţia a fost derulată, proiectul drumului alternativă la DN 1 este în stadiul de implementare, iar în această perioadă se lucrează la proiectul tehnic.

Sper ca în toamnă să dăm ordinul pentru organizarea de şantier şi pentru începerea şantierului, ca în următorii doi ani de la ordinul de începere să putem să avem în folosinţă acest drum care va face legătura între cele două judeţe. (…) Este un constructor serios cel care a câştigat acest proiect. Eu am convingerea că se vor mobiliza ca acest proiect să fie materializat până în iarna lui 2025”, mai spune ministrul.

De altfel, în cadrul vizitei de lucru, de luna trecută, de la Brașov ministrul Veştea s-a întâlnit şi cu proiectanţii şi constructorii implicaţi în reabilitarea şi modernizarea DJ102I Valea Doftanei (jud. Prahova) – Brădet (jud. Braşov). Investiţia, în valoare de 405.405.438 de lei, care vizează reabilitarea şi modernizarea drumului pe o lungime totală de 25,63 km, reprezintă un traseu strategic care face legătura între sudul şi centrul ţării. Viabilizarea acestui drum judeţean are ca scop şi decongestionarea traficului şi fluidizarea circulaţiei de pe DN1 (Valea Prahovei) şi DN1A, prin descărcarea traficului uşor şi mediu de pe DN1. Proiectul este implementat de CNI, în colaborare cu consiliile judeţene Braşov şi Prahova. Investiţia este în etapa elaborării documentaţiilor tehnice. „De asemenea, în această perioadă se fac exproprierile. Sper ca în scurt timp să obţinem autorizarea de construire şi să emitem ordinul de începere a lucrărilor. Astfel, în doi ani de la ordin ar trebui să fie gata”, a menţionat Veştea (video).


Măcar să începem Autostrada Brașov – Ploiești

Adrian Veștea consideră că factorii de decizie din prezent au datoria de a începe implementarea proiectului autostrăzii (Bucureşti) Ploiești – Braşov, despre care se vorbeşte de aproape două decenii.

Este un obiectiv care a început în primul meu an de primar, îmi aduc aminte atunci începeau exproprierile. Stau şi mă gândesc astăzi, au trecut cam mult, 19 ani, să fim tot în aceeaşi etapă şi cred că este obligaţia noastră, a celor de astăzi, să punctăm acest obiectiv ca îndeplinit, cel puţin să îl începem”, mai spune Veştea, care subliniază că, deşi destinaţie universitară şi turistică extrem de atractivă, Braşovul nu este legat prin autostradă de niciuna dintre regiunile României.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button