Expres

Admitere 2023. S-au publicat rezultatele repartizării în licee

Admitere 2023. S-au publicat rezultatele repartizării în licee.

Ministerul Educaţiei a afișat astăzi rezultatele repartizării computerizate în licee a absolvenţilor claselor a VIII-a. În județul nostru, 4.422 de absolvenți ai clasei a VIII-a au putut participa la admiterea în clasa a IX-a de liceu, dacă s-au înscris, completând fișele de opțiuni. Anul acesta, media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, o reprezintă media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională. Media de absolvire a claselor V-VIII nu mai intră în calcul decât ca ultim criteriu de departajare.
În perioada 20-25 iulie, candidații vor depune dosarele, confirmând în acest fel înscrierea, la unitățile școlare la care au fost declarați admiși.
Comisia județeană de admitere rezolvă, în perioada 26-28 iulie, situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button