Acuzații de nepotism la un centru de plasament
Acuzații de nepotism la un centru de plasament. Acestea au fost făcute publice de ASUM (Asociația pentru Siguranță Urbană și Mediere Brașov.
„Sparge cineva fieful, cumetria, de la Protecția Copilului Brașov? La centrul (Orfelinatul) din Codlea, șefa centrului, Mirela Lăcătușu, și-a angajat fiica, ginerele, nașa, vecinii și cumetri!? Aceștia au ocupat posturile în urma unor concursuri, să nu înțeleagă cititorul altceva!”, a scris ASUM pe Facebook.
Situația a fost sesizată printr-o scrisoare, probabil a vreunui angajat:
„Bună ziua, am tot văzut ca postați legat de centru de la Codlea dar degeaba, pentru ca prostia a rămas la fel.. Ginerele lucrează cu nașa pe același etaj, fata doamnei Mirela Lacatusu vine la munca și nu face nimic, psihologul și nevasta nu fac nimic, se plimba toată ziua cu doamna Mirela Lacatusu. Nevasta psihologului are program de 12 ore pe zi, o zi da, o zi nu, dar ea vine cu bărbasu psiholog la ora 8.30…9 și pleacă la 4.30….5.. Mai nou bărbatu doamnei de la magazie, doamna Miuta vine la munca si nu face nimic, se plimba toată ziua mirosind a bautură de la ora 7…! Nu e prima oara cind vine așa, mai tot timpul, mai ales sîmbată sau duminica, cînd pica la serviciu.
Nu e corect față de ceilalți angajați, pe unii îi ține în brațe sefa, doamna Mirela Lacatusu, și pe unii ii tratează ca pe un nimic.
Mai nou pe etajul unde lucreaza nașa, lucreaza si ginerele și fina doamnei Mirela Lacatusu..
Eu știu ca într o fabrica sau instituție nu e voie sa se angajeze fata, ginerele, nasa, sotul, sotia, și asa mai departe, am dreptate?
Și restu de vecini vecine, nu?”.
Nu este prima sesizare
Acuzații de nepotism la un centru de plasament.
„Aceasta este scrisoarea primită! Nu știm dacă este adevărat sau nu, dar vom întreba. Cert este că, despre această instituție și despre cumetria din cadrul acesteia, noi am mai vorbit, am publicat destule materiale, neinteresante, se pare, pentru cei în drept, cei care ar trebui să verifice modul în care se derulează așa zisele concursuri. Prin urmare,…să trăiască cumetria și performanța la Protecția Copilului Brașov. Somn ușor, în continuare, celor care ar trebui să facă ceva și nu fac! Cât despre nemulțumirile angajaților, cei din afara cumetriei, le dorim nervi de oțel și toleranță! Fiți înțelegătorii cu șefii voștri, cu rubedeniile și cumetri acestora. Propunem transformarea Protecției Copilului Brașov într-o Asociație Familială, de ce nu? Să știm una și bună!”, au mai scris cei de la ASUM.
Ce spune DGASPC Brașov
Reprezentanţii Direcției General de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Braşov au oferit un punct de vedere, dar nu direct ASUM:
„În cadrul DGASPC Braşov, toate posturile au fost ocupate conform prevederilor legale în vigoare. În ceea ce priveşte respectarea programului de lucru , permanent se monitorizează prezenta şi periodic se realizează verificări. Datele cu caracter personal pe care DGASPC le colectează la angajarea unei persoane sunt doar cele impuse de legislaţia în vigoare, în materie de resurse umane. În conformitate cu prevederile Regulamentului UE 2016-679, colectarea datelor, la nivelul DGASPC Braşov, indiferent de domeniul de aplicare, se face cu respectarea prevederilor Art5, al1, lit. b şi c”, au transmis reprezentanţii instituţiei publice către BizBraşov.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.