Expres

Acum, la BRAȘOV. Cel mai mare eveniment culinar din România, cu participare internațională

  • IMG-20180527-WA0006_252060.jpg
  • IMG-20180527-WA0008_252061.jpg
  • IMG-20180527-WA0007_252062.jpg
  • IMG-20180527-WA0009_252063.jpg
  • IMG-20180527-WA0010_252064.jpg
 

Cel mai mare eveniment culinar din România este în plină desfășurare la Brașov. Vorbim desrpe o competiție internațională certificată de către World Association of Chefs Societies. 

Fosta cantină Rulmentul Brașov, transformată de ani buni în centru de evenimente, găzduiește a doua ediție a concursului East European Culinary Cup, care a început ieri și se încheie astăzi. Este o manifestare deschisă publicului spectator până la ora 20.00.

Potrivit organizatorilor, la evenimentul din acest an au fost invitați să participe pasionați de arta culinară din 18 țări: concurenți, membri ai juriului, profesioniști din sectorul gastro-hotel, profesori, instructori și elevi.

Competiția profesională se desfășoară pe două clase mari. Seniorii se luptă pentru Trofeul Carpaților, iar juniorii pentru Cupa Dracula.

Separat de concurs, are loc Conferința Internațională Gastrosophia, în cadrul căreia se dezbat opt subiecte de interes profesional global:

1. Diferența și similitudini între bucătăriile lumii,

2. Waste Management sau cât de importantă este folosirea cu chibzuință a materiei prime,

3. Întoarcerea gustului în defavoarea esteticului,

4. Importanța produsului local în discuția legată de autenticitatea unei bucătării,

5. Bucătăria și patiseria sub aceiași identitate, de la starter la desert,

6. Cum a devenit bucătăria tradițională gourmet,

7. Curentul Vegan, Raw Vegan și fără alergeni: Cum să ne adaptăm,

8. Dreprul de a mânca corect, dar de a respecta mediul înconjurător.

Utilitatea conferinței Gastrosophia este de a clarifica diverse aspecte care au creat confuzii în rândul proiectelor de management lansate în cadrul unităților din industria ospitalieră.

Asociația Culturală Euro Est Alternativ și Euro-Toques România vor organiza mai multe sesiuni de Live Cooking Show cu Maeștri români și internaționali, iar unul dintre momentele importante va fi testarea cuptorului grill pe cărbuni, Mibrasa!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button