Expres

Actorul american Armand Assante va participa la „Dracula Film Festival” de la BRAȘOV

  • afis-dracula.jpg
 

La competiția „Dracula Film Festival: dincolo de horror”, ediția a V-a, actorul american Armand Assante este invitatul special.

Șase filme, extrem de variate, de la comedie fantastică la musical horror, vor concura pentru trofeul „Dracula 2017”. Printre ele se numără și producția românească „The Wanderers”, în regia lui Dragoș Buliga, cu Armand Assante în rolul principal. Celebrul actor american este invitat de onoare al festivalului și va participa la proiecția filmului sâmbătă, 21 octombrie, ora 20.00, la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov.

Cea de-a cincea ediție a Dracula Film Festival, care va avea loc în perioada 18 – 22 octombrie, aduce pe marile ecrane din Brașov șase povești prezentate sau premiate la cele mai importante festivaluri de horror și fantasy din lume: „Double Date” (R. Benjamin Barfoot), „The Night of the Virgin” (R. Roberto San Sebastián), „The Wanderers” (R. Dragoș Buliga), „Replace” (R. Norbert Keil), „Zombiology: Enjoy Yourself Tonight” (R. Alan Lo), „The Lure” (R. Agnieszka Smoczynska).

„Pentru cei care se tem de horror, avem patru comedii fantastice savuroase, dintre care una muzicală, un film cu vampiri made in România, o trăsneală cu zombie, două filme cu virgini ce au parte de nopți de pomină, trei filme cu eroine foarte puternice, dacă nu chiar letale, etichetate ca #feministe#. Deci, îi invităm la Dracula Film Festival și pe cei care vor să râdă – și de ce nu, să cânte – între două frisoane”, a declarat Anca Grădinariu, director artistic al festivalului.

De patru ori nominalizat la Globul de Aur, Armand Assante va fi prezent la Dracula Film Festival pentru proiecția horror-ului fantasy „The Wanderers”, în care își reîntâlnește partenerul de platou din „California Dreamin”, Răzvan Vasilescu, zece ani mai târziu.

În „The Wanderers” (R. Dragoș Buliga, România, 2017), experimentatul vânător de vampiri Louis Moudon (Armand Assante) şi companionul său jurnalist ajung într-un izolat sat din Transilvania pentru a investiga misterul din jurul unui eveniment bizar. Alături de călăuza lor, tânăra localnică Sorana, şi de echipa unui reality show, ei vor afla că sătenii se confruntă cu o năpastă cumplită. Louis va trebui curând să înfrunte o descoperire cu totul surprinzătoare. 

Pentru acest eveniment s-au cheltuit 220.000 de lei, din care Primăria a participat cu 84.000 de lei, Consiliul Județean Brașov, cu 50.000 de lei, iar Centrul Național al Cinematografiei, cu 30.000 de lei, restul fiind obținuți de organizatori din sponsorizări. 

Ce puteți viziona?

Double Date (R. Benjamin Barfoot, UK, 2017) este o comedie savuroasă, o variație provocatoare la peliculele ce înfățișează sinistrele eforturi ale tinerilor de a-și pierde virginitatea. Britanicii demonstrează încă o dată că horror-ul necesită o doză bună de exagerare. Și cum să provoci fiori altfel decât printr-o combinație de tensiune, excitare și umor? Filmul a făcut parte din selecția festivalului de film de la la Karlovy Vary și nu este recomandat minorilor sub 16 ani.

Trailer: https://goo.gl/p2zKao

Tot despre virginitate este vorba și în TheNight of the Virgin (R. Roberto San Sebastián, Spania, 2016). De Anul Nou, Nico, un naiv tânăr de 20 de ani, vrea să-și piardă virginitatea cu orice preț. Chiar în toiul petrecerii, privirea sa o întâlnește pe cea a Medeei, o femeie matură, vicleană și atractivă. Ceea ce promite a fi un debut sexual epic, plin de pasiune și fără tabuuri, sfârșește prin a deveni cel mai mare coșmar al său. Un coșmar plin de sânge, sudoare și diverse alte dejecții. Filmul a fost premiat la Nightmares Film Festival 2016 (SUA) și a făcut parte din selecția festivalului FrightFest 2017 (Marea Britanie).

Trailer: https://goo.gl/xf5XNd

Un alt film nerecomandat minorilor sub 16 ani este și Replace (R. Norbert Keil, Germania – Canada, 2017), un „body horror” spus dintr-o perspectivă feminină ce examinează dorința vanitoasă pentru tinerețe eternă. Filmul a fost nominalizat pentru Cel mai bun film european la Festivalul Internațional de Film Fantasy de la Bruxelles 2017.

Trailer: https://goo.gl/XPKdgr

În Zombiology: Enjoy Yourself Tonight (R. Alan Lo, Hong Kong, 2017), Lung și Chi-Yeung sunt doi tineri excentrici și temperamentali care duc o viață aventuroasă: se cred super-eroi. Totuși, Lung nu-și poate salva propria viață, plină de dezastre personale. Atunci când un monstru din banda desenată preferată a lui Lung apare în oraș și îi transformă pe oameni în zombi, haosul se instaurează. Când până și Chan-Yat este dat dispărut, Lung trebuie singur să ducă o batălie contra unei armate de zombi. Zombiology a făcut parte din selecția festivalului Sitges.

Trailer: https://goo.gl/B9ocsY

The Lure (R. Agnieszka Smoczynska, Polonia, 2015), filmul de debut al regizoarei Agnieszka Smoczynska şi câştigător al Premiului Special al Juriului la Sundance 2016, va putea fi de asemenea văzut la Dracula Film Festival. În Varșovia, două sirene surori sunt adoptate de un cabaret. În timp ce una caută dragostea umană, cealăltă vrea să se înfrupte cu populația orașului. Un muzical horror extravagant și sonat, adorat în circuitul festivalier.

Trailer: https://goo.gl/LdMLSN

Dracula Film Festival va avea loc în Brașov, în perioada 18 – 22 octombrie, la Teatrul “Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One și Centrul Cultural Reduta.

Dracula Film Festival este un eveniment anual organizat de Asociația Culturală Fanzin și prezentat de Viasat History. Festivalul este finanțat de Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Județean Brașov și Centrul Național al Cinematografiei.

Trailer: https://goo.gl/WG7S7S

Mai multe detalii vom oferi în zilele următoare…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button