Expres

Accident cumplit în Italia /  Un autobuz a căzut de pe un pod și a luat foc

Accident cumplit în Italia. Un accident extrem de grav s-a produs marți seară în Mestre (Veneția), după ce un autobuz s-a prăbușit de pe rampa unui pod și a luat foc, relatează Corriere della Sera.

Autobuzul avea la bord un grup de ucraineni. Conform prefecturii, bilanțul până acum este de 21 de morți, dintre care doi copii și un adolescent, 18 răniți, unii dintre ei în stare foarte gravă. Mai multe persoane, printre care și o fetiță, sunt grav rănite după ce au suferit arsuri, după ce autobuzul a luat foc. Accidentul s-a petrecut marți seara, la scurt timp după ora 19.30, când autobuzul circula pe o linie de transport în comun.

Mișcarea trenurilor între Mestre și gara Santa Lucia din Veneția a fost blocată. La fața locului s-au aflat pompierii și numeroase ambulanțe.

Din motive care nu au fost încă stabilite, autobuzul a părăsit carosabilul în timp ce se afla pe pod și a căzut în gol în apropierea șinelor de tren, după o cădere de aproximativ 15 metri. Autoritățile din Veneția au activat protocolul „urgențe majore” care prevede punerea la dispoziție a tuturor camerelor de urgență din spitale și rechemarea la muncă a personalului de întărire. Cel puțin 40 de ambulanțe au intervenit la fața locului.

Bilanțul accidentului în care a fost implicat autobuzul prăbușit este încă provizoriu.

Sunt mulți morți, prea mulți morți”. Acestea sun primele cuvinte ale unui pompier care a părăsit pentru câteva minute zona de operațiuni de recuperare a autobuzului care s-a prăbușit la Marghera. Zona este patrulată de polițiști care nu lasă pe nimeni să intre, relatează Corriere della Serra.

Este o tragedie de proporţii uriaşe: bilanţul provizoriu vorbeşte de cel puţin 21 de victime şi peste 20 de persoane internate în spitalele din Veneto, multe dintre ele în stare foarte gravă. Din păcate, în accident au fost implicaţi şi câţiva minori”, a declarat preşedintele regiunii Veneto. Operaţiunile de extragere şi identificare a cadavrelor sunt încă în curs de desfăşurare.

Cel puţin doi copii, precum şi şoferul autocarului se numără printre cei 21 de morţi.

Îmi exprim cele mai sincere condoleanțe , atât personal, cât și ale întregului guvern, pentru gravul accident petrecut la Mestre. Gândurile noastre se îndreaptă către victime, familia și prietenii acestora. Sunt în strânsă legătură cu primarul Luigi Brugnaro și cu ministrul Matteo Piantedosi pentru a urmări știrile despre această tragedie”, a declarat premierul Italiei, Giorgia Meloni.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button